Henter kommentarer

Strateg om voldsom udvikling: »Det er uhørt, det der sker«


Onsdag aften skete der noget, som investeringsstrategen Lars Skovgaard Andersen ikke kan huske at have set, de seneste 30 år.

Vi taler om den opsigtsvækkende bevægelse, som et af verdens allerstørste selskaber, Nvidia, blev sendt ud i på det amerikanske aktiemarked.

Læs også: Dansk kapitalforvalter holdt øje med aktien i flere år - nu har de slået til

Aktien er steget med omkring 25 pct. i det amerikanske eftermarked, hvilket er bemærkelsesværdigt for en virksomhed, der p.t. er verdens 6. største målt på markedsværdi.

»Jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde har set et selskab i den størrelse, som har performet så godt til et regnskab formå at stige 25 procent på regnskabet. Og jeg har gjort det her i 30 år,« siger Lars Skovgaard Andersen, der understreger at han ikke har nogen anbefaling til aktien, men udtaler sig om udviklingen generelt.

»Det er helt vildt. Jeg vil sige at det er uhørt, det der sker. En aktie der er steget 100 procent og har en markedsværdi, som den har og så alligevel stiger 25 procent Det fortæller noget om, hvor vildt det er, det der foregår indenfor kunstig intelligens,« siger han og tilføjer at reaktionen sandsynligvis vil være med til at trække resten af semicondutor-aktierne op.

Læs også: Lau Svenssen: 5 danske aktier, jeg ville købe lige nu, hvis jeg skulle investere 100.000 kr.

Nvidia-aktien er steget med omkring 22,8 procent i det amerikanske eftermarked, efter at chipgiganten præsenterede sit regnskab onsdag. Her præsenterede Nvidia sine forventninger for andet kvartal, hvilket med stor afstand overgik analytikernes forventninger.

I andet kvartal regner Nvidia med at sælge for 11 milliarder dollar, mens analytikerne Bloomberg havde forventet et salg på 7,18 milliarder dollar. Samtidig forventer Nvidia en justeret bruttomargin på mellem 69,5-70,5 procent mens analytikerne havde spået 66,9 procent.

Han understreger dog, at den store reaktion i det amerikanske eftermarked ikke er ensbetydende med, at det ender sådan når markedet lukker torsdag:

»En stigning på 25 pct. i eftermarkedet er ikke det samme som, at det er det den lukker i i aften. Spørgsmålet er om den vil holde momentum, når markedet åbner op. Og der er også et spørgsmål om hvad gældsloftet vil kunne betyde,« siger Lars Skovgaard Andersen.

Her henviser han til, at den amerikanske stats kreditvurdering er i fare for at blive nedjusteret, som følge af at der endnu ikke er fundet en løsning på udfordringerne med det amerikanske gældsloft.

Læs også: 5 spændende aktier, som dansk investor satser på

Nvidia-aktien er steget med 113 pct. alene i 2023, hvilket ifølge Lars Skovgaard Andersen vidner om, hvor meget de store it-selskaber investerer i kunstig intelligens.

»Det fortæller noget om det våbenkapløb der foregår mellem de store it-selskaber, når det kommer til kunstig intelligens. De skal være med på det her og de investerer kraftigt i det,« siger Lars Skovgaard Andersen.

Og når tendensen og markedet reagerer på denne måde, så understreger det behovet for af kunstig intelligens, mener Lars Skovgaard Andersen:

»Det sætter en tyk streg under, at hvis man skal regulere det her område, så skal man i gang med det nu. For det her kører med 220 km/T. Og jeg tror faktisk at mange af selskaberne også gerne vil have at vide, hvad de må og ikke må. Så for alles skyld er det med at komme i gang,« siger han.

Læs også: 3 konkrete råd til at undgå investeringsfejl

Læs også: Strateg om 2023's vinderaktier: De rummer et stort potentiale