Henter kommentarer

Svensk storbank om falden himmelstormer: Vent med at handle aktien


Investorerne kan være tilbøjelige til at lade 2022 blive et overgangsår for den danske vindmølleproducent Vestas.

Det vurderer Handelsbankens aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard i en kommentar fredag morgen.

Læs også: 'De blev så billige, at vi var nødt til at købe dem'

»På trods af at Vestas-aktien er nede med omkring 17 pct. i år, så handles aktien til 60x forventet EBIT for 2022, hvilket vi finder for anstrengt. Vi vurderer dog, at investorerne sandsynligvis vi være villige til atl se 2022 som værende et overgangsår og i stedet fokusere på 2023,« forklarer strategerne.

Det sker i slipstrømmen på, at det danske C25-selskab tidligere på ugen fremlagde sit årsregnskab. Vestas havde allerede i januar offentliggjort foreløbige regnskabstal, da selskabet nedjusterede dets forventninger.

Læs også: Vestas-topchef: Dette er det allerstørste problem lige nu

Derfor var meget af spændingen allerede taget ud af regnskabet fra det, der var en af 2020s helt store vindere på det danske aktiemarked. Siden har stigende priser på materialer og transport samt corona-nedlukninger banket indtjeningen ned. Udviklingen ses også tydeligt i aktiekursen, der er faldet mere end 36 pct. i løbet af de seneste 12 måneder.

Læs også: Sydbank om Vestas: Derfor anbefales 'køb'

Handelsbanken lægger samtidig vægt på, at forsyningskædeudfordringer samt stigende input-, materiale- og logistiskomkostninger stadig også fremadrettet vil hæmme Vestas' forretning i 2022. Vestas venter at kunne generere en omsætning på 15-16,5 mia. euro med en overskudsgrad på 0-4 pct., bemærker Handelsbanken i den forbindelse.

»Vi venter da heller ikke en vækst i indtjeningen før tidligst i 2023, men ser en indtjening i 2030, der er 5 gange højere end 2019 selv under antagelsen af stagnerende aktivitet, prispres og lavere markedsandele,« lyder det fra storbanken

Handelsbanken har en Hold-anbefaling på aktien, men har valgt at sænke kursmålet fra 190 kr. til nu 180 kr.