Henter kommentarer

Svensk storbank om Novo Nordisk: Vi har flere gange flaget vores bekymring


»På et tidspunkt vil succesen for Novo Nordisks middel blive en udfordring for selskabet.«

Sådan lyder det fra Handelsbankens aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard i et nyt analysenotat. Strategerne har set nærmere på den danske medicinalkæmpe, der har specialiseret sig inden for diabetes og fedme, efter Novo Nordisk torsdag afholdt kapitalmarkedsdag.

Læs også: Danske Bank spår markant ændring i aktiemarkedet

Her stod det klart, at den danske børsmastodont arbejder på at fastholde og maksimere vækstmulighederne fra GLP-1-analogen Semaglutid, som bruges i både Novos diabetes- og fedmemidler. Semaglutid  sælges i injicerbar form som diabetesmidlet Ozempic og i tabletform som diabetesmidlet Rybelsus samt vægttabsmidlet Wegovy.

Det optager dog allerede analytikere og Novo Nordisk selv, hvad der skal sikre selskabet vækst i fremtiden, når eksklusivitetsperioden på Semaglutid udløber om nogle år.

Læs også: Tror overset 'aktie-juvel' kan stige 50 pct. på 2-3 år – 'den er for billig'

»Vi har ad flere omgange flaget for vores bekymring om, at afhængigheden af Semaglutid, som en procentandel af salget, er for høj,« lyder det fra Handelsbankens.

»De lægger vægt på, at konsensus venter, at 56 pct. af Novo Nordisks salg i 2025 kan føres tilbage til Semaglutid, men på et tidspunkt vil succesen for Semaglutid blive en udfordring for selskabet, når markedsdeltagerne bekymrer sig om, hvad det næste skridt for selskabet skal være, « lyder det i analysenotatet.

Læs også: Avis: Truslen er rykket tættere på - danske selskaber kan blive angrebet

»Efter otte timers omfattende gennemgang af pipelinen og driften kæmper vi dog stadig med at finde et præcist svar på, hvordan Novo har tænkt sig at vækste efter eksklusivitetsperioden for Semaglutid,« påpeger strategerne.

Svaret skal ifølge dem måske findes i Novos ambitioner om at udbygge virksomhedens forsknings- og udviklingsaktiviteter med fokus på nye teknologier. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Aktiechef: Sådan bliver du en topinvestor

Handelsbanken har i øjeblikket en Hold-anbefaling på Novo Nordisk-aktien samt et kursmål på 710 kr.

Strategerne fremhæver i analysenotatet, at Novo Nordisk potentielt kan komme med en opjustering i løbet af 2022. Det sker med afsæt i børskæmpens forventninger til 2022. Novo Nordisk regner med en omsætningsvækst på 6-10 pct. samt en indtjeningsvækst (EBIT) på 4-8 pct.

Læs også: Novo-direktør: Mere end fordobler mål for fedme til over 25 mia. kroner

Læs også: Novos vækst er accelereret