Henter kommentarer

Svensk storbank spår medvind til dansk folkeaktie – men anbefaler at sælge den


Der er grund til at tro, at Vestas-aktien vil stige i kurs på kort sigt, men svenske Handelsbanken holder alligevel fast i sin sælg-anbefaling på vindmølleaktien.

Det fremgår af en kommentar fra den svenske storbanks strateger fredag morgen.

»På trods af, at Vestas har tilpasset sig langt størstedelen af de tariffer, der i 2019-20 satte omkostningerne under pres, er efterdønningerne fra coronakrisen, herunder potentielle forsinkelser og udfordringer for leverandører, fortsat en ubekendt faktor. Aktien vil formentlig være inde i et positivt momentum på kort sigt, idet investorerne nu ser frem mod klimatopmødet i Glasgow i slutningen i oktober,« lyder det fra bankens aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard.

Læs også: Lau Svenssen: Vestas kontra Ørsted

Banken hæfter sig ved blandt andet ved, at »uregelmæssige vejrforhold og et mere dystert sprogbrug i FN’s seneste klimarapport« kan give ekstra medvind for klimaaktierne, ligesom det også er i Vestas’ »favør«, at EU, Kina og USA i stigende grad går efter at opbygge infrastrukturer baseret på vedvarende energikilder, herunder vindenergi.

»Når det er sagt, er det dog værd at fremhæve, at volumenvækst og indtjeningsvækst ikke nødvendigvis går hånd i hånd, bedst eksemplificeret ved, at Vestas’ indtjening per aktie (EPS) har været stagnerende siden 2016,« lyder det fra strategerne

»Med en prisfastsættelse på 32x EV/EBIT finder vi Vestas-aktien for dyrt prisfast særligt med tanke på selskabets komplekse og projektorienterede forretning, hvor indtjeningen nemt kan rammes af uforudsete hændelser. Dette er en risiko, der er øget markant efter påbegyndelsen af strategiimplementeringen for offshore-forretningen,« advarer strategerne.

Handelsbanken har et kursmål på Vestas-aktien på blot 140 kr

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: 4 grønne aktier: 'Det kan blive den næste Ørsted'

Læs også: Lau Svenssen: Vestas som aktieplacering