Henter kommentarer

Sygeforsikring dropper støtten til Novos guldæg


Sygeforsikring Danmark vil ikke længere give generelt tilskud til vægttabsmedicin.

Det skriver sygeforsikringen, der har 2,7 millioner medlemmer, i en pressemeddelelse.

Til Euroinvestor oplyser sygeforsikringen, at det blandt andet drejer sig om Novo Nordisks storsælgende guldæg Wegovy.

Læs også: Novos fedmemiddel slår rekord - væksten er 'accelereret'

Ændringen træder i kraft fra den 1. januar 2024, og fra da af er det kun muligt at få tilskud, hvis ens læge har fået bevilget enkelttilskud hos Lægemiddelstyrelsen.

»Stigningen i tilskud til vægttabsmedicin har siden årsskiftet desværre været i et sådant omfang, at Danmark (Sygeforsikringen Danmark red.) har været nødt til at se nærmere på, hvordan vi som forening bedst muligt sikrer vores medlemmer bredt set,« udtaler administrerende direktør i Danmark, Allan Luplau, pressemeddelelsen.

Det vil dog ikke få den store betydning for Novo Nordisks forretning. Sådan lyder det fra Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen.

»Det kan have en begrænset effekt, men vil nok ikke lægge salget fuldstændig ned - det tror jeg ikke. I det brede perspektiv er det danske marked trods alt så beskedent, at den her melding ikke får stor effekt,« siger han til Euroinvestor.

Mens der er udsigt til, at der bliver udskrevet færre recepter på Wegovy herhjemme, er udviklingen fuldstændig anderledes på den anden side af Atlanten.

I USA blev der i uge 16 udskrevet 135.327 recepter på fedmemidlet, hvilket svarer til en ugentlig vækst på 11 pct. Læs mere her.

Læs også: Lau Svenssen: Denne investering vil klare sig 'formidabelt'

Læs også: Forbrugerøkonom: Derfor bør du investere