Henter kommentarer

Tech-mastodont advarer om enorme udfordringer


 
Det er vigtigt at kende til aktiemarkedets sektorer, for det kan ende med at sikre dig afkast. Dem kan du se mere om her.
Vis mere

Den sydkoreanske techmastodont Samsung ser flere trusler ude i horisonten.

Det asiatiske konglomerat, der producerer elektronikudstyr og mikrochip, advarer om risikoen fra blandt andet stigende inflation og geopolitisk usikkerhed. Det sker i forbindelse med, at Samsung netop har fremlagt regnskab for første kvartal. Tallene viste, at indtjeningen blev banket i vejret, fordi salget af dyre smartsphones og mikrochips er tordnet op.

Samsung tjente 8,8 mia. dollar, hvilket var noget over analytikernes forventninger, skriver Bloomberg News. Her fremhæves det, at Samsung anses som toneangivende for teknologiindustrien, da konglomeratet er den største producent af hukommelsechips til kunder som Apple samt den største producent af smartphones.

Læs også: Giftig dansk nedtur: 'Vi frygter jo alle at sidde med sådan en aktie'

»Det er en enorm udfordring at forudsige varigheden eller følgevirkningerne i markedet af forskellige makro-emner som for eksempel den russisk-ukrainske krig og global inflation,« sagde Jinman Han, der er executive vice president for hukommelseschip-forretningen.

Samsung afviste at komme med prognose for året på grund af de mange usikkerhedsmomenter.

Læs også: Analytiker anbefaler at købe C25-aktien: 'Investorerne undervurderer dem'

Læs også: Meta overrasker: Aktien brager op