Henter kommentarer

Analytiker anbefaler at købe C25-aktien: 'Investorerne undervurderer dem'


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

DSV har fået noget, der ligner en suveræn start på 2022, mener Sydbank, der blandt andet hæfter sig ved, at selskabets nye prognose for 2022 overrasker meget positivt.

Det fremgår af et notat fra banken, der gentager anbefalingen "køb".

- I 2022 vil indtjeningen utvivlsomt være på meget høje niveauer, men stigende renter og bekymringer om aftagende global vækst skaber bekymring hos investorerne. Vi vurderer dog, at investorerne undervurderer DSV's evner til at holde indtjeningen stabil, selv i et lavvækstscenarie, skriver Sydbank-senioranalytiker Mikkel Emil Jensen i notatet.

Læs også: Giftig dansk nedtur: 'Vi frygter jo alle at sidde med sådan en aktie'

Han peger på, at alle DSV's tre forretningsben har klaret sig godt i første kvartal, hvor kaotiske forsyningskæder og integrationen af Global Integrated Logistics, GIL, der blev købt i august sidste år, har bidraget til endnu et rekordresultat.

Integrationen af GIL er snart færdiggjort, og "nye opkøb kan derfor allerede ske i 2022," mener Mikkel Emil Jensen.

Læs også: Milliardforvalter om kendt dansk aktie: Den er vildt undervurderet

For 2022 opjusterer DSV forventningerne til et driftsresultat (EBIT) før særlige poster på 21-23 mia. kr. fra tidligere 18-20 mia. kr.

Og størrelsen af opjusteringen overrasker Sydbank positivt, da banken havde estimeret et resultat i år på 20,1 mia. Den nye prognose har dog fået Sydbank til at løfte sit estimat med 11 pct. til 22,3 mia. kr.

Læs også: Meta overrasker: Aktien brager op

Læs også: 'Fantastisk', 'kvalitet 'og 'stort potentiale': Det ser dansk milliardforvalter i 4 kendte aktier

.\˙ MarketWire