Henter kommentarer

Tech-mastodont er blevet en værdiaktie - alligevel er der ingen købere


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Meta Platforms, ejeren bag Facebook, Instagram og Whatsapp, handles ikke som en vækstaktie, men som en værdiaktie med en prissætning, der faktisk ligger under den gennemsnitlige værdiaktie i USA.

Det skriver Bloomberg News torsdag.

Udfordringen er, at investorerne har mistet tilliden til, at selskabet kan udvide sin kerneforretning og samtidig levere et afkast på de store investeringer i metaverse, som topchef Mark Zuckerberg satser så kraftigt på.

Læs også: Svensk storbank: Prisen på dansk aktie er attraktiv – men vent med at handle den

Facebook-ejeren er ramt af øget konkurrence fra andre sociale medier, herunder kinesiske Tiktok. Samtidig er det uklart, hvornår, hvis overhovedet, metaverse bliver en god forretning for Meta. Og endelig er selskabet med sin markedsposition i sigtekornet hos myndigheder og lovgivere i USA og kan muligvis blive splittet op eller påført begrænsninger.

- Det gør det udfordrende at være opstemt omkring Metas aktie ved de nuværende niveauer, skriver Richard Greenfield, analytiker hos Lightshed Partners, i en kommentar.

Læs også: Kursfaldet skjuler det sande billede – tror billig aktie er en vinder

Meta-aktien var gennem efteråret 2021 presset på baggrund af gentagne advarsler om, at det nye styresystem til iPhones, som gør det muligt for brugerne let at afvise apps at følge brugernes gøren og laden andre steder, ville presse væksten i annonceindtægterne. Noget som Googles Android også nu har lanceret.

Aktien faldt dog ekstra tungt i februar, da tallene for fjerde kvartal bekræftede den tendens, og da Facebooks brugertal stagnerede.

Læs også: Lau Svenssen: 'Chancen for en fordobling af aktiekursen er til at få øje på'

Facebooks ejer har nu mistet cirka 500 mia. dollar i værdi siden sin seneste rekord i september, og aktien handles omkring 15-16 gange indtjeningen, hvilket gør den billigere end S&P 500 Value Index' gennemsnitlige prissætning, der er tæt på 20 gange indtjeningen. Det er aldrig før sket i Metas tid som børsnoteret selskab.

- Det er slående, at mange folk stadig ikke hopper ind. Lige nu føles det som et sort hul, siger Jason Benowitz, forvalter hos Roosevelt Investment Group, tli Bloomberg News.

.\˙ MarketWire