Henter kommentarer

Tesla-aktien falder - det er der sket


Aktien hos den amerikanske elbilgigant Tesla falder torsdag eftermiddag. 

Tesla-aktien falder således med lidt mere end 3 pct. i den tidlige amerikanske børshandel torsdag. 

Det sker blandt andet efter at finanshuset Deutsche Bank har ændret sin anbefaling på aktien fra 'køb' til 'hold'. Det skriver CNBC

Det fremgår også hos finanstjenesten Bloomberg, hvor man kan se at Deutsche Bank har et kursmål for Tesla-aktien på 123 dollar. Dermed mener bankens analytiker at Tesla-aktien skal falde, da aktien i øjeblikket handler til lige under 150 dollar.

Læs også: Øger formuen med 779 mia. kr. på tre måneder

Torsdag er det ligeledes kommet frem, at Tesla har sænket priserne på opladning af elbiler gennem selskabets lyn-ladere. Det kan du læse om her. 

Kigger man på hvad det samlede analytikerkorps mener om Tesla-aktien er der blandede meninger. Der er 19 analytikere der anbefaler at købe aktien, mens 28 anbefaler investorerne at holde aktien. 14 analytikere anbefaler at sælge. 

Analytikernes gennemsnitlige kursmål for Tesla-aktien er 185,75 dollar, hvilket indikerer et kurspotentiale på omkring 24 pct. mod en aktuel kurs på lige under 150 dollar.  

De seneste tre måneder er Tesla-aktien faldet med knap 30 pct. 

Har du for mange danske aktier eller for få teknologiaktier? Det kan du måske få svar på nu. Euroinvestor søger læsere, der vil dele sin portefølje med en af vores dygtige eksperter. Du kan stille spørgsmål og få en vurdering af din porteføljes sammensætning og råd til, hvordan du måske kan forbedre den for at få et højere afkast og mindre risiko. Skriv til os på redaktion@euroinvestor.dk.