Henter kommentarer

To højtstående finansfolk om kæmpe frygt: Vi står midt i det


Recessionen kommer, lyder advarslen flere steder fra. Men nu mener to højtstående finansfolk, at recessionen allerede er over os.

Sidstnævnte vurdering kommer fra den anerkendte økonomiprofessor Jeremy Siegel ved Wharton School of Business samt Cathie Wood, der står bag kapitalfonden Ark Invest.

Uafhængigt af hinanden har de begge påpeget, at vi står i en recession, skriver Business Insider.

»Jeg tror, ​​vi faktisk er i en mild recession,« lyder det fra Siegel, som tror, at økonomien sandsynligvis gled ned i årets første halvdel.

Lignende toner kom fra Cathie Wood:

»Vi tror, ​​vi er i en recession, og vi tror, ​​at et virkelig stort problem derude er lagerbeholdninger – hvis stigning jeg aldrig har set så stor i min karriere,« sagde Wood.

Vi vender tilbage til lagerbeholdninger, men først et kig på recession som begreb. For mens alle er enige om, at en recession er en periode med økonomisk tilbagegang, så er man lidt uenige om, hvilke nøgletal, der egentligt definerer en recession.

Den typiske betegnelse er dog, at et land befinder sig i en recession, hvis dets bruttonationalprodukt (BNP) er faldet mindst to kvartaler i træk. USAs første kvartal viste en nedgang på 1,5 pct., mens data for næste kvartal står klar i den kommende måned.

Jeremy Siegel påpegede desuden, at de indikatorer, han holder øje med, peger på, at den økonomiske afmatning også vil fortsætte i tredje kvartal.

Mere optimistisk betonede professoren dog, at data om den amerikanske pengemængde indikerer fald, hvilket tyder på, at »vi er ved at få styr på inflationen«.

Alt i mens ser Cathie Wood lagerbeholdningerne som et stort problem, eftersom amerikanske detailgiganter som Target og Walmart har advaret om, at de har ganske mange varer på lager.

Det indikerer, at forbrugerlysten er aftagende, ligesom forbrugertilliden, der er banket i bund, vidner om samme.

Læs også: Frygter du en stor nedtur? Pensionsgigant forudser særlig type recession

Læs også: USA vil vaccinere flere mod abekopper