Henter kommentarer

| Opdateret

Tom Hougaard: Er det et bearmarked-rally, vi ser?

Foto: Alexander Jakovidis
Vis mere

Vær opmærksom på, at dette er Tom Hougaards vurdering af situationen i midt april.

Venter en ny aktienedtur forude?

Ja, lyder advarslen fra teknisk analytiker og daytrader Tom Hougaard i onsdagens udgave af Millionærklubben. Udmeldingen sker oven på kraftige stigninger de sidste par dage.

Til sammenligning er globale aktier ifølge Nordea steget 22 pct. siden bunden i marts. Bunden blev nået efter en brutal nedtur, der begyndte i slutningen af februar. Men er det en midlertid stigning inden et nyt dyk eller en V-vending, der er udtryk for en holdbar opadgående tendens?

De stigninger, som vi nu oplever, er et klassisk eksempel på et bear marked-rally, vurderer Tom Hougaard.

Læs også: 12 stærke aktier: 'Du bør være eksponeret mod disse tre ting'

»I hvilket som helst bear marked, får du et bear marked-rally, og hver eneste gang har folk, som er positive, sagt 'Nu er det værste overstået, og nu kan vi godt begynde at købe igen',« udtaler Tom Hougaard.

»Jeg tror stadig på, at det er en tre uger i en modsat retning, (som vi ser, red.), men på et tidspunkt kommer der en earnings season, hvor firmaerne i dén grad deklarerer 'At det bliver godt i 2021, men lige nu ser det meget usikkert ud,« forklarer Tom Hougaard.

Han er med egne ord 'ubetinget kort' markedet lige nu. Han hæfter sig især ved, at der er så mange variabler, som han ikke forstår, at investorerne er positive over. Derfor ligger han i den negative lejr.

Han peger desuden på, at i de amerikanske indeks har aktierne genvundet ca. halvdelen af det tabte. Her bliver den såkaldte 50 procents-regel relevant, forklarer han.

»Hvis du (markedet, red.) formår at forblive over det, så stiger sandsynligheden for, at markedet er på vej mod lysere himmelstrøg, men rigtig, rigtig ofte ser du, at markedet kun formår at genvinde 50 pct. af det tabte, inden det går nedad igen.«

»Jeg ejer ingen aktier nu. Jeg er gået i den modsattte retning. Jeg tror, at vi skal længere ned. Men min tese bliver først bevist om en-tre ugers tid,« forklarer han.

Læs også: Value-aktiechef: Disse aktier har vi købt

Tom Hougaard peger på en række grafer fra det amerikanske Dow Jones-indeks, hvor han mener at kunne se klassiske eksempler på bear markeder. Dem kan du se nedenfor:

Her ses et eksempel på et bearmarked-rally i Dow Jones-indekset under Finanskrisen i 2008 Vis mere

Her ses et bearmarked-rally i Dow Jones-indekset i 2010 Vis mere

Her ses udviklingen i det amerikanske Dow Jones-indeks i 2011. Vis mere

Her ses en graf fra det amerikanske Dow Jones-indeks fra 2015 Vis mere

Her ses udviklingen i Dow Jones-indekset i 2020. Vis mere

 

Hvad tror du, at markedet gør herfra? Og hvad gør du selv? Giv dit bud i tråden under artiklen.