Henter kommentarer

Topchef i VW: Bilbranchen står over for en større omvæltning end elbiler


Topchefen fra Volkswagen forudser en langt større transformation af den globale bilindustri end den, der helt aktuelt udspiller sig i overgang fra benzin og diesel til el.

Fremtiden er lige rundt om hjørnet - og den er selvkørende.

Det siger CEO Herbert Diess fra VW-gruppen i et inteview i forbindelse med Bloomberg Qatar Economic Forum.

»Denne ændring vil transformere industrien, mere end elektriske biler og elektrificeringen gør,« sagde Herbert Diess på konferencen.

Selvkørende biler har været undervejs i flere år, og blandt producenterne er Tesla som bekendt langt fremme allerede. Også Google er på markedet med deres Waymo-koncept, som har været i gang siden 2009. Waymo har for eksempel robottaxier kørende rundt i Phoenix-området i USA.

Alligevel vækker meldingen opsigt, da VW som en af verdens største bilproducenter også har et af verdens største budgetter, når det gælder den igangværende transformation til elbiler. VW investerer i alt svimlende 328 mia. kr. frem mod 2023 på at udrulle elbiler.

Ifølge Diess er moderne biler allerede rullende teknologiske platforme, og der skal ifølge VW-chefen 10 gange flere kodelinje til at få en bil at køre end en smartphone til at virke.

I et interview med den tyske avis Welt am Sonntag - som også kan findes på VW's hjemmeside - anerkender Diess, at USA og Kina har et forspring blandt andet, fordi de er hjemsted for verdens største teknologigiganter. På det område er Europa bag ud. Men ikke håbløst bag ud.

»Vi er opsat på at indhente dem. Spillet er ikke slut endnu,« lyder det fra topchefen.

Herbert Diess understreger også, at moderne bilproduktion ikke kun handler om hardware, og at VW investerer massivt i at udvikle software.

»Det er hjernen i en selvkørende bil, så det er nødt til at være vores egne systemer. Et køretøj har allerede enormt meget programmering. Vi er allerede eksperter,« siger Herbert Diess i interviewet med Welt am Sonntag.

Læs også: Mærsk-analytiker: Unormal indtjening er fortsat længere end ventet

Læs også: Sydbank om stor dansk it-aktie: Den er dyr