Henter kommentarer

Tordner mod Ambu: Slut med luftkasteller


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset.
Vis mere

Der skal ændringer til hos det danske medicoselskab Ambu.

Sådan lyder det fra Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos den danske kapitalforvalter Artha Kapitalforvaltning:

»Ambu, jeg har luftet det gennem noget tid, og en nedjustering i går (torsdag, red.) kom på ingen måde som en overraskelse. Ny ceo, der skal ryddes op og vigtigst at af alt, skal der noget tillid tilbage. Guidance skal være mere realistisk, markedsværdien skal afspejle den reelle værdi. Slut med luftkasteller og historier, back to basics i stedet for,« lyder det fra Lars Hytting i en kommentar fredag.

Ambu oplevede torsdag et fald med over 7,8 procent efter en ny nedjustering fra det danske medicoselskab. Aktien oplevede en løbende aktieoptur frem til 26 april. 2021, hvor aktien toppede i kurs 357,57 kroner. Siden er aktien faldet meget. Fredag morgen kunne den købes til en kurs på omkring 73 kroner.

Den store aktienedtur gør ikke, at Lars Hytting nødvendigvis ser Ambu-aktien som en dårlig investeringsmulighed.

»Der kan ligge en spændende case og vente, men det handler meget om, hvornår man skal tro på casen. Jeg afventer lige den der kapitaludvidelse, som selskabet benægter er på vej. Vi får se,« siger Lars Hytting.

Lars Hytting har dog svært ved at vurderer, hvor langt aktien kan at falde.

»Den skal ned og ramme et eller andet niveau. Jeg ved ikke, hvor bunden er, men vi er der ikke endnu,« siger Lars Hytting, ifølge Marketwire.

Chefen for aktiehandlen hos Artha mener, at Ambu har brug for en hovedrengøring.

»I første omgang meldes om omkostningsbesparelser, dette via færre omkostninger til salg og innovation. Mon ikke det er back-to-basics,« siger Lars Hytting.

Læs også: Dansk aktiedarling kan vinde på ny, stor krise

Læs også: Investorer: Bavarian-aktien er 100 kroner mere værd