Henter kommentarer

Torm giver aktionærerne noget at juble over


Tredje kvartal af 2022 har været tankrederiet Torms bedste til dato.

Det fremgår af tankrederiets tredje kvartalsregnskab.

Administrerende direktør Jacob Meldgaard siger i regnskabet:

»Takket være et stærkt marked har Torm opnået det bedste kvartalsresultat nogensinde i tredje kvartal af 2022.«

Det opnåede virksomheden med en omsætning på 448 mio. dollar, svarende til 3,3 mia. kr.. Til sammenligning havde de en omsætning på 155,5 mio. dollar i samme periode sidste år. Analytikerne havde forventet en omsætning på 307,8, mio. dollar.

Torm har et overskud før skat på 217 mio. dollar i tredje kvartal, svarende til 1,6 mia. kr. I samme kvartal sidste år havde de et underskud før skat på 14,1 mio. dollar.

Deres driftsresultat målt på EBITDA for tredje kvartal lander på 262,2 mio. dollar, svarende til 1,9 mia. kr. Samme kvartal sidste år lå det på 30,4 mio. dollar. Her havde analytikerne estimeret 294,4 mio. dollar.

I regnskabet fremgår det også, at Torm vil udbetale den største omgang af udbytte til aktionærerne i Torms historie. Der vil blive udbetalt 1,46 dollar, svarende til 10,8 kr., i udbytte per aktie. I alt kommer Torm til at udbetale 119 mio. dollar.

Torm har især klaret sig godt i 2022, da krigen i Ukraine og de efterfølgende europæiske sanktioner af Rusland har skabt nye vilkår for import og eksport af olie. Da EU ikke længere ønsker at købe olie af Rusland skal de have importeret olien meget længere væk fra, for eksempel fra USA eller Mellemøsten.

Omvendt er Rusland også nødt til at sælge deres olie til lande længere væk end Europa. I begge situationer skal olien dermed transporteres længere, og det gavner Torm af, da de er en af verdens største inden for transport af raffinerede råolieprodukter.

Over det seneste år er Torm-aktien steget med 321,5 pct.

Læs også: Genmab har to potentielle milliardmidler på vej

Læs også: Dansk inflation fortsætter op – 'Det er forfærdelige tal'