Henter kommentarer

Tre ud af fire får penge tilbage


Tre ud af fire danskere har med stor sandsynlighed fået en god besked, da det for to uger siden var muligt at logge ind på skat.dk for at tjekke årsopgørelsen for 2021.

Sådan lyder det fra Henning Boye Hansen, der er chefkonsulent og skatteekspert i revisionshuset BDO.

»Jeg kan med en høj grad af sikkerhed sige, at det bliver mindst 75 pct. af borgerne – i gruppen lønmodtagere, studerende og pensionister – som får det (penge tilbage i skat red.). Sådan har det nemlig været i de seneste mange år,« siger han til Euroinvestor.

Sidste år fik 80 pct. af danskerne overskydende skat på 19,5 mia. kr. tilbage, og i gennemsnit udgjorde den for meget betalte skat 5.422 kr. for de 3,6 mio. borgere der havde overskydende skat.

Selvom størstedelen står til at få penge tilbage, mener Henning Boye Hansen, at alt for mange bruger for lidt tid på deres årsopgørelse og altså ender med at betale for meget i skat.

»For eksempel er der hvert år mere end 30.000 danskere, som overser en besked på deres årsopgørelse om, at Skat har beskåret deres fradrag for indbetalinger til pensionsopsparing, fordi de har indbetalt mere til en ratepension, end de kan få fradrag for. Et fradrag de ellers kunne genvinde så let som ingenting, hvis de blot flyttede indbetalingen over på en livrente, men som ikke får gjort, fordi de overser beskeden,« lyder det fra skatteeksperten.

Har man restskat, får man pengene udbetalt den 8. april 2022, mens der den 1. juli er frist for indbetaling af restskat uden procenttillæg.

Efter udbetalingen i april, melder Skattestyrelsen ud, hvor mange penge danskerne i alt har fået udbetalt i overskydende skat.

Læs også: Før var lånet det mindst populære – nu hitter det stort blandt boligejerne

Læs også: Dansk rigmand fortsætter med at købe op i lille selskab