Henter kommentarer

Trods værste handelsdag siden finanskrisen ser strateger stadig potentiale


Den værste handelsdag siden finanskrisen tilbage i 2008 ramte mandag de kinesiske aktier, hvor Hang Seng China Enterprise-indekset dykkede 7,2 pct.

På trods af det markante fald, der skyldes nyheden om nedlukningen af storbyen Shenzhen på grund af stigende coronasmittetal, men også krigsbekymring, ser strategerne stadig potentiale, skriver Børsen, der blandt andet har talt med Andreas Østerheden, chefstrateg i Nordea.

»Det er altid usikkert at spå om fremtiden, og vi vil aldrig påstå, at vi får ret 100 pct. af gangene, for det gør vi ikke. Men i slutningen af sidste år så vi et skift fra den kinesiske regering mod fokus på stabil økonomisk udvikling, hvilket fik os til at anbefale kinesiske aktier. Og vi synes egentlig, at de politiske signaler, vi får fra regeringen, peger på, at der stadig er et kraftigt fokus på økonomisk stabilitet. At det har været en postgang for tidligt, skal jeg være den første til erkende, men casen holder sådan set stadig,« siger han til avisen.

De kinesiske aktier, der har tabt mere end 20 pct. den seneste måned, er indtil videre de værst performende aktier i 2022 med undtagelse af de russiske aktier.

Læs også: Ser vild fordobling siden russisk invasion

Læs også: Solgt aktier i 2021? Så modtager du måske et brev fra Skat