Henter kommentarer

Tror defensiv C25-aktie kan stige 40 pct.


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset.
Vis mere

Langsigtede investorer kan godt holde fast i Coloplast-aktien.

Det må man forstå på Handelsbankens aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard. De har i et nyt analysenotat set nærmere på den danske medicoproducent, der har forretningsområder inden for stomi, kontinens, urologi samt hud- og sårpleje. Det er blandt andet med udgangspunkt i C25-selskabets position på det kinesiske marked.

Handelsbanken fremhæver i den forbindelse, at den kinesiske nultolerancepolitik over for corona ifølge Coloplast selv kan påvirke salget helt ind i regnskabsåret 2022/23. Det skal ses i lyset af, at det kinesiske marked står for omkring 5 pct. af salget.

Læs også: Professionel investor: Uhyggeligt fald er måske kun starten

Coloplast-aktien handler i strategernes øjne samtidig med en »betydelig præmie relativt til deres nærmeste konkurrenter. Selskabets stabile indtjeningsvækst, høje marginer og solide pengestrømme har historisk været med til at retfærdiggøre en del af præmien,« fremgår det af analysenotatet.

Den svenske storbank har i øjeblikket en kortsigtet hold-anbefaling på Coloplast-aktien – dvs. set på den forventede udvikling de næste tre måneder. Strategerne forventer ikke desto mindre, at Coloplast-aktien langsigtet vil kunne følge med markedet.

På tre års sigt vurderer de, at aktien vil »market perform«. Handelsbanken har et treårigt kursmål på 1.200 kr., hvilket indikerer et kurspotentiale på næsten 40 pct. i forhold til lukkekursen mandag i kurs 859 kr.

Læs også: Det kan forklare, hvorfor der skæres så store lunser af danske aktier

Læs også: Goldman Sachs ser større risiko lige forude