Henter kommentarer

Udsigt til kursstigninger: Her er det finansielle overblik torsdag


 
Hvad er P/E-værdi?
Vis mere

Der er lagt op til kursstigninger på aktiemarkedet torsdag.

Den gode stemning har spredt sig efter Repræsentanternes Hus i nat dansk tid har stemt aftalen igennem om at suspendere USA's gældsloft, hvilket du kan læse mere om her.

Derudover er størstedelen af markedet nu overbevist om, at renten ikke vil blive hævet, når den amerikanske centralbank, Fed samles til næste rentemøde den 13.–14. juni, skriver Bloomberg News.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Kinesiske aktier stiger fra morgenstunden dansk tid. De går frem med 0,8 pct., når man kigger på Hang Seng-indekset, der hører til i Hong Kong.

Også i Japan er markedet i grønt her til morgen. Japanske aktier stiger 0,7 pct. ud fra det store og brede Nikkei-indeks. Indekset består af 225 udvalgte aktier fra Tokyo Stock Exchange (TSE). Nikkei-indekset bruges som et mål for den japanske økonomi og aktiemarkedet

Futures peger på stigninger for europæiske aktier, når børshandlen begynder i Europa klokken 9. Europæiske aktier i Stoxx 50-indekset står til at gå frem med 0,7 pct. Stoxx 50-indekset består af 50 aktier i store europæiske virksomheder.

Futures for amerikanske aktier indikerer en flad børsåbningen. Futures for de tre ledende aktieindeks – Nasdaq, S&P 500 og Dow Jones – indikerer en åbning mellem minus 0,1 pct. og plus 0,1 pct.

Læs også: Danske Bank i ny melding: Her ser vi 'attraktive muligheder'

Olieprisen stiger en smule. Den amerikanske WTI-olie handles til over 68 dollar tønden, imens den europæiske Brent-olie handler til 73 dollar for samme mængde. Olieprisen følges nøje af investorer, fordi den kan give en idé om, hvordan verdensøkonomien klarer sig.

En stigende oliepris indikerer økonomisk vækst, mens et fald kan være tegn på det modsatte. Geopolitiske faktorer og produktionsbeslutninger kan påvirke udbuddet af olie. Hvis prisen på det sorte guld stiger kan det føre til højere forbrugerpriser og inflation.

Guldprisen falder lidt, så et ounce af ædelmetallet kan skaffes for 1.965 dollar.

Den udbredte kryptovaluta bitcoin falder 3 pct. det seneste døgn og handles til 26.792 dollar. Du kan se udviklingen i forskellige kryptovaluta hos Euroinvestor her.

Læs også: Så meget fattigere blev de rigeste danskere i 2022

Læs også: Jyske Bank: Disse aktier har størst potentiale