Henter kommentarer

USA eller Kina? Her vil aktiechefen og aktiestrategen fiske aktier med 'klækkelig rabat'


Hvor skal man fiske aktier i år? 

Det blev debatteret i onsdagens udgave af Millionærklubben, hvor aktiechef i HC Andersen Capital, Michael Friis Jørgensen, og seniorstrateg Simon Kristiansen fra Nordea lagde vejen forbi.

Står valget mellem USA eller Kina, er Michael Friis Jørgensen, der også er porteføljeforvalter i Millionærklubben, ikke i tvivl om, hvad han ville vælge, hvis det ikke drejer sig om enkeltaktier, men en region, der vil klare sig godt.

»Jeg tror, USA vil være det bedste sted at lægge. USA er bare en ø, isoleret fra en eventuel Ukraine-eskalation. De har overskud af olieproduktion lige nu. De der sådan lidt eskalerende eventuelle geopolitiske risici kommer USA bedre igennem,« siger han.

Læs også: Økonom ser 'bemærkelsesværdig' aktieudvikling: Holder øje med muligt trendskifte

Simon Kristiansen har det dog langt fra på samme måde.

Han vil aller helst vælge Emerging Markets, men hvis han ikke kunne det, ville han vælge at se mod Kina. 

Emerging Markets-aktier – også kendt som vækstmarkedsaktier – dækker over aktier i økonomier, der anses for at være i en tidligere fase af økonomisk udvikling.

»Kigger du på de kinesiske markeder, som er åbent for Vesten relativt til de indenlandske investorer, er der en klækkelig rabat at hente der.«

»Når du kigger på det, kan du købe nogen virksomheder, der taler ind i en økonomi, verdens anden største med den her voksende middelklasse, der bør klare sig relativt godt, og en indtjeningsvækst, der på papiret er langt højere end i USA eller andre steder,« siger Simon Kristiansen.

Læs også: Dansk gigant får hævet anbefaling hos Goldman Sachs

Han tilføjer dog, at Kina blandt andet har flere strukturelle problemer i ejendomssektoren, men at landets præsident Xi Jinping i en nytårstale for nylig har udtalt, at han er villig til at ofre vækst for stabilitet.

Desuden er det ifølge ham også svært at være fan af Kina i øjeblikket, da der er i øjeblikket »er meget skrald derovre.«

Han fremhæver blandt andet det kinesiske tech- og gamingselskab Tencent, der bakkede voldsomt, efter den kinesiske regeringen meldte ud, at man havde planer om at regulere landets gamingsektor.

»Barren for at overraske positivt er meget lavere i Kina, end den er i USA. Alle tror på USA, stemningen og prissætningen derefter er, at det hele bare fortsætter derudad og det hele skal gå godt, hvorimod i Kina er det lidt med modsat fortegn,« siger Simon Kristiansen.

Du kan høre de to gæster udfolde flere pointer i Millionærklubben, der kan lyttes på alle podcastgplatforme eller via nedenstående afspiller.

Læs også: 

Læs også: