Henter kommentarer

USAs største pensionskasse øger sats i disse elbil-aktier


USA's største pensionskasse målt på aktiver har øget sit sats elbiler.

Den amerikanske pensionskasse California Public Employees' Retirement System (Calpers) har købt op i blandt andre det kinesiske elbil-selskab Nio i tredje kvartal. Det skriver amerikanske Barron om pensionskæmpen, der har op mod 400 mia. dollar under forvaltning.

381,439 Nio-aktier blev føjet til porteføljen, ifølge oplysninger til de amerikanske børsmyndigheder. Dermed lyder pensionskæmpens Nio-position nu på 2,293,528 mio. aktier. Nio har ellers netop gjort sig bemærket hos blandt andre shortsælgeren Citron Research, der mener, at aktien er overvurderet. Det kan du læse mere om her.

I videoen ovenfor ses, hvordan en række bilproducenters markedsværdi pro anno har udviklet sig. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

Det er dog ikke den eneste omdiskuterede aktie, som pensionskæmpen føjede til porteføljen. Pensionskæmpen øgede også sin position i den amerikanske producent af brintlastbiler, Nikola og i den amerikansk elbilproducent Tesla i tredje kvartal. Nikola har også været genstand for kritik i sådane en grad, at selskabets stifter har valgt at trække sig. Det kan du læse mere om her.

Calpers øgede sin position i Nikola med 205,792, ifølge de amerikanske børsmyndigheder, så den nu lyder på 261,546 aktier.

Pensionskæmpen øgede sin position i Tesla med 38,373 aktier i tredje kvartal, så pensionskæmpens beholdning nu lyder på 1,69 mio. Tesla-aktier.

Læs også: Jeppe Christiansen: Nøglen til at forstå teknologi-boblen findes hos en bilproducent

Læs også: Lars Tvede om markant ændring: De vil storme ud vækstaktierne