Henter kommentarer

Vaccineproducent går markant tilbage - det kan forklare det


Den danske vaccineproducent Bavarian Nordic bliver onsdag sendt tilbage på børsen ovenpå selskabets ellers pæne tal og udmeldinger om forventninger til 2024. 

Onsdag eftermiddag er Bavarian-aktien nede med omkring 3 pct., men har i løbet af dagen været sendt ned med hele 8,5 pct. Det sker på trods af, at Bavarian præsenterer de »bedste økonomiske resultater nogensinde« med en omsætning på over 7 mia. kr. og et EBITDA før af- og nedskrivninger på 2,61 mia. kr. 

Læs også: Dansk aktie er mest stigende i Europa lige nu

Noget har tydeligvis skuffet investorerne, og hos Sydbank har man et bud på årsagen: 

»Vi udelukker ikke, at dele af markedet havde sat næsen op efter annonceringen af returnering af kapital til aktionærerne i form af et aktietilbagekøbsprogram - det kan forklare dagens kursfald,« skriver Sydbank i en kommentar til Bavarians udmeldinger. 

Sydbank vurderer dog, at det først bliver en realitet for Bavarian at sende penge tilbage til aktionærerne »tidligst i 2025«, fremgår det. Det skyldes at Bavarian i den kommende tid har en række milepælsbetalinger, der skal klares, ligesom der skal opbygges et varelager. 

Sydbank har i øjeblikket en »Hold«-anbefaling på Bavarian-aktien, da banken i øjeblikket mener at den nuværende produktportefølje samt den potentielle Chikunguya-vaccine i øjeblikket »mere end retfærddigør den nuværende aktiekurs«. 

Investorerne har dog for en stund mistet tilliden til aktien - blandt andet på grund af det droppede RSV-program

»Det lægger en dæmper på kursudviklingen,« lyder det fra Sydbank. 

Det seneste år er Bavarian Nordic-aktien faldet med 28,5 pct. 

Millionærklubben byder d. 21 marts indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Der er kunstig intelligens på programmet, hvor eksperterne dykker ned i hvilke muligheder og risici, der ligger i de nye teknologier, for meget af AI-debatten er præget af ‘hype’, og hvor meget af reel udvikling? Det debatterer Millionærklubbens faste vært Bodil Johanne Gantzel med Bent Dalager, partner og Nordic Head of New Tech hos KPMG, Michael Friis Jørgensen, aktiechef hos HC Andersen Capital og porteføljeforvalter i Millionærklubben samt Anders Bæk, civilingeniør og porteføljeforvalter i Millionærklubben. Køb dine billetter her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer

Læs også: Tidligere Novo-topchef sætter villa til salg for stort millionbeløb

Læs også: Jyske Bank: Det kan forklare himmelstormers fald