Henter kommentarer

Nedslående melding for Bavarian Nordic: Dropper RSV-vaccine


Bavarian Nordic dropper den videre udvikling af sit RSV-vaccineprogram. 

Det oplyser selskabet i en meddelelse lørdag aften. 

Det skyldes, at fase 3-forsøget med selskabets vaccinekandidat mod RS-virus (RSV) for personer i alderen 60 år og opefter, ikke nåede alle de primære mål om at forebygge RSV-relateret sygdom i de nedre luftveje. 

Vaccinekandidatens evne til at forebygge mod mere svær sygdom i de nedre luftveje, baseret på 3 eller flere prædefinerede symptomer, sås dog kun en effektivitet på 42,9 %, hvilket ikke opfyldte kriteriet for succes.

»På baggrund af disse resultater vil Bavarian Nordic ikke fortsætte udviklingen af RSV-programmet, og partnerskabet med Nuance Pharma omkring udviklingen og lanceringen af vaccinen i udvalgte asiatiske markeder vil desuden ophøre,« fremgår det af meddelelsen. 

Læs også: Luksusure taber værdi: To års stigninger udslettet

Om beslutningen udtaler CEO Paul Chaplin: 

»Vi er skuffede over udfaldet af dette afgørende forsøg med vores RSV-vaccine. Selvom det var uventet og vil påvirke vores kortsigtede vækstforventninger, har vi fortsat en unik kommerciel forretning, og med den stærke vækst for vores produkter samt for vores markeder, som vi oplever for tiden, har vi et solidt fundament for lønsom vækst i de kommende år.«

Ophøret af RSV-programmet forventes ikke at have nogen indflydelse på selskabets forventninger til det økonomiske resultat for 2023, da vækst i selskabets rejsevaccineforretning forventes at absorbere faldet i omsætning som følge af milepælsbetalingerne på DKK 195 mio. ikke længere forventes fra partnerskabet med Nuance Pharma, fremgår det af meddelelsen. 

Læs også: Udbuddet af luksusure boomer af én grund, mener platform

Læs også: Én forvalter i Millionærklubben giver de andre baghjul i 2023