Henter kommentarer

Velkommen til Michael Friis Jørgensen i Millionærklubben - sådan vil han vinde konkurrencen


 

De sædvanlige deltagere i Millionærklubbens ekspertpanel får ekstra kamp til stregen, når en ny sæson skydes i gang i 2021. Michael Friis Jørgensen, der er en af de mest citerede aktieeksperter i Danmark, bliver nu fast medlem af klubben og indgår således også i konkurrencen om, hvem der er bedst til at få 250.000 kr. til at yngle mest muligt på et år.

Hvordan Michael Friis Jørgensen vil indrette porteføljen vender vi tilbage til.

Michael Friis Jørgensen er 45 år og uddannet revisor fra CBS. I slutningen af 1990’erne begyndte han at interessere sig for aktier, da dotcom-boblen var under opbygning. Karrieren startede som analytiker i TDC’s afdeling for opkøb og fusioner. Siden blev det til 13 år som analytiker og aktiechef i Alm. Brand Bank indtil han for nyligt skiftede til rådgivningsvirksomheden HC Andersen Capital.

“Jeg har arbejdet med værdiansættelse af virksomheder i hele min karriere,” siger Michael Friis Jørgensen.

Den egenskab får han også brug for i podcasten Millionærklubben på Euroinvestor. For allerede nu løfter han sløret for, at den første tid som medlem af klubben bliver med et markant afbræk med hans helt grundlæggende investeringsfilosofi.

“Jeg er stærk tilhænger af at se på de helt store temaer, der fortæller os, hvor verden går hen. Det er de store megatrends og tendenser, der har min interesse som investor. Det handler ikke om fremtidsforskning og den slags. Jeg ser på de velkendte strukturer, der flytter verden i dag, og stiller så spørgsmålet om, hvorvidt det også er temaer, der vil være gældende i de kommende 10-15 år,” forklarer han.

Den grønne omstilling

En af de mest tydelige temaer er den grønne omstilling. Og den er kommet for at blive, mener han.

“Jeg er en true believer i den grønne omstilling. Det er et tema, der vil skabe vækst i mange år endnu. Jeg har fulgt den tematiske strategi i mange år, og det har været ganske godt i alle år siden finanskrisen. Når man har de her store bevægelser med langsigtet vækst, så betyder det faktisk ikke så meget, at prissætningen er meget høj,” siger Michael Friis Jørgensen.

Alligevel er det slet ikke der, at han vil satse i Millionærklubben. Ikke på den korte bane i hvert fald.

“I løbet af 2020 tror jeg til gengæld, at forskellen på vækstaktier og valueaktier er blevet alt for stor. Derfor vil jeg af rent taktiske årsager afvige noget fra min sædvanlige strategi,” siger Michael Friis Jørgensen, der altså vil investere i undervurderede, traditionelle virksomheder som udgangspunkt.

Hvordan den konkrete taktik og strategi vil udspille sig kan du høre meget mere om i Millionærklubben her på Euroinvestor.

Læs også: Lau Svenssen bliver fast kommentator og analytiker for Euroinvestor