Henter kommentarer

Verdens største investor: Børsstorm rammer Europa


Investorer med europæiske aktier kan godt spænde sikkerhedsselen, for en dyb recession vil ramme verdensdelen og få aktierne til at falde.

Det er budskabet fra verdens største investor, kapitalforvalteren BlackRock.

»Europæiske aktier er ikke prissat til den dybe recession, vi forventer. Med undtagelse af råvarer, mener vi, at europæiske indtjeningsvækstestimater er for optimistiske,« skriver BlackRock i en kommentar.

Kapitalforvalteren tror på, at Europa står overfor en recession – en tilbagegang i økonomien – som vil vare flere kvartaler.

Siden marts måned har BlackRock slået på tromme for, at en energikrise vil udløse en europæisk recession. Det er et scenario, som BlackRock er blevet styrket i på det seneste, hvor Rusland har lukket for gassen til kontinentet, hvilket har sendt rystelser gennem hele Europa.

I tillæg mener kapitalforvalteren, at den europæiske centralbank, ECB, kommer til at »gøre tingene værre«.

»ECB har ikke anerkendt, hvilken skade, den er nødt til at gøre, for at bekæmpe inflationen,« lyder det.

BlackRock foretrækker i skrivende stund obligationer fremfor aktier, og selskabet har undervægtet europæiske samt de mest udviklede markedsaktier. Det vil sige, at de typer aktier fylder mindre i porteføljen end sædvanligt.

Europæiske aktier i Euro Stoxx 50-indekset, som inkluderer de 50 største europæiske virksomheder, er faldet med 17 pct. år til dato.

Læs også: Ikke set siden 9/11: Professionelle dropper aktier

Læs også: Amerikansk storbank: Du skal købe aktier nu