Henter kommentarer

Vestas-aktien brager i vejret: Det kan forklare det


Vestas-aktien stiger med 7 pct. onsdag formiddag til kurs 195 kr.

Det sker på trods af, at vindmølleproducenten onsdag morgen kunne løfte sløret for et milliardunderskud i andet kvartal.

Forklaringen bag Vestas-aktiens stigning kan skyldes, at investorerne var forberedte på underskuddet.

»Regnskabet er som forventet svagt. Investorerne har indstillet sig på det efter en længere række af nedjusteringer og ikke mindst det svage regnskab fra Siemens. Vestas fastholder forventningerne til helåret om en omsætning på 15 til 16,5 mia. euro og en EBIT-margin på minus 5 til 0. Priserne er på vej op, og Vestas går foran som markedsleder. Det vil blive positivt bemærket hos investorerne, selvom tallene generelt er til den svage side,« skriver Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet, i en skriftelig kommentar.

Læs også: Vestas-aktien flyver op på nye tal

Men størrelsen på stigningen er trods alt overraskende, tilføjer han.

»Udfordringerne består på kort sigt og for hele 2022, mindst, men måske er der lys forude med hensyn til priser og forventet ordreindgang fra og med 2023. Ikke mindst i relation til ny amerikansk lovgivning og en forventning om, at uafhængighed af russisk gas må forventes at kaste en meget stor mængde af sig til fornuftige priser fremadrettet,« uddyber han.

Vestas er ligesom en lang række andre selskaber udfordret af kraftige prisstigninger og kaos i forsyningskæderne. Derudover bliver de også ramt af pristignigninger på vigtige råvarer til produktionen.

Læs også: Milliardunderskud til Vestas

Læs også: Spekulerer i ny måde at bruge Bavarian Nordics-vaccine