Henter kommentarer

| Opdateret

Vestas-aktien falder til bunds på frygt for Trump-sejr


 

Den danske vindmølleproducent Vestas synker onsdag til bunds i i eliteindekset C25 på frygt for en sejr til Donald Trump. Vestas-aktien falder 8 pct.

»Faldet skyldes nok to tredjedele frygt for, at Trump vinder valget og en tredjedel regnskabet, der viser, at rentabiliteten ikke er så god, som markedet havde regnet med. Det er et godkendt regnskab, men der mangler den wow-effekt, der skal til, når aktien er steget, som den er,« siger Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank.

Et fald baseret på frygt for, at Donald Trump vinder valget, er berettiget, mener Jacob Pedersen.

»Lige nu ligner Trump en mand, der kan blive præsident i USA, og det var der måske ikke nogle, der troede i går, da vi lagde os til at sove. Vestas er en aktie, der er buldret derudad i troen om, at Biden vil plastre USA til i vindmøller, så det vil havde en effekt for aktien, hvis det ikke ender sådan,« siger Jacob Pedersen.

I videoen ovenfor ses udviklingen i markedsværdien for selskaberne i C25-indekset. Videoen er lavet via Flourish Studio.

Godkendt regnskab, men...

Handelsplatformen Nordnet er enig med Sydbank i, at en Trump-sejr kan sætte pause på Vestas' vilde aktiestigninger, der trods dagens fald stadig er steget 79 pct. det seneste år.

»Alt andet lige: Aktiekursen er tordnet i vejret og måske står Trump til at få fire år mere i det hvide hus. På kort sigt kan de investorer, som har satset deres penge på en grøn omstilling måske blive kursmæssigt lidt skuffede,« skriver Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, i en kommentar.

Vestas har onsdag offentliggjort tal for tredje kvartal, der viser en skuffende ordreindgang, hvor priserne lander på 0,73 euro per MW mod forventet 0,75-0,76 euro per MW.

»Jeg er ikke bekymret for priserne, der skal være plads til at skyde lidt forkert. Men jeg havde gerne set højere ordreindgang. Og enhver lille skuffelse kræver en reaktion, når aktien er steget, som den er,« siger Jacob Pedersen.

Til gengæld overrasker omsætningen positivt med 4,77 mia. euro mod forventet 4,113 mia. euro.

»Tallene er fine. Jeg mangler bare glasur på toppen af kagen. Rentabilitet i kvartalet vidner om, at selvom Vestas vinder mange ordrer, skal der kæmpes for indtjeningen,« siger Jacob Pedersen.

Læs også: Ærlig analytiker om negativt syn på dansk darling: 'Jeg er blevet kørt over'

Læs også: Analytiker: Særligt én ting bør investorer holde øje med ved Vestas-regnskab