Henter kommentarer

Vestas skuffer i første kvartal


 

Vindgiganten Vestas har solgt vindmøller og tjent færre penge på det i første kvartal sammenlignet med første kvartal sidste år. Selskabets aktier er dykket kraftigt i den seneste uges tid, og selskabet fortæller i regnskabet, at forventningerne til hele årets resultatet.

Omsætningen dykker 12 pct. til knap 2 mia. euro, fremgår det af regnskabsmeddelelsen. Det er hele 500 mio. euro lavere end forventet af analytikerne.

»Efter et stærkt 2020 har betydningen af Covid19 og lavere aktivitetsniveauer påvirket Vestas' resultat i det første kvartal af 2021. Ordrenbogen har nået det højeste niveau nogensinde på 45 mia. euro, og som en reflektion af den positive prisudvikling er vores underliggende indtjeningsevne forbedret,« siger CEO Henrik Andersen i regnskabsmeddelelsen.

I en kommentar til regnskabet siger Per Hansen, investeringsøkonon fra Nordnet:

»Vestas skuffer i 1. kvartal. Aktien er faldet med 10 pct. i de seneste dage efter mandagens nedjustering fra Siemens-Gamesa. Vestas har været udfordret i 1. kvartal. De fastholder dog forventningerne til helåret. Investorerne vil på den ene side være lettede. På den anden side kan de tænkes at være i tvivl, om Vestas kan nå at indhente det, som de ikke har nået i 1. kvartal,« lyder det fra Per Hansen.

Læs også: Mærsk med rekordoverskud: »Exceptionelt godt«

Læs også: Her er de vigtigste punkter i Novos regnskab