Henter kommentarer

Vil du investere dine feriepenge? 5 bud på hvor, du kan sætte dem


Overvejer du at investere en del af dine feriepenge, og mangler du inspiration til, hvor du kan placere dem?

Så har Nordeas chefstrateg, Andreas Østerheden, en række bud på et områder, hvor der i øjeblikket bliver investeret massivt – og hvor der på sigt er mulighed for gevinst. Listen tæller blandt andet grønne investeringer.

»Mange investorer – også nye på markedet – investerer i bæredygtige virksomheder. Altså virksomheder, der agerer på forsvarlig vis,« siger han.

Når en virksomhed er bæredygtig, er det blandt andet fordi, selskabet har stort fokus på, hvor meget CO2, der udledes, at medarbejdere får rimelig løn og andre forretningsetiske hensyn. Har man en langsigtet strategi, vil man ifølge chefstrategen også kunne hente en gevinst hjem ved at investere i bæredygtige selskaber.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

»I forhold til bæredygtige virksomheder, tror jeg, vi befinder os i en lomme i de næste tre år, hvor der også er noget afkastmæssigt at hente,« udtaler Andreas Østerheden.

En anden megatrend, som Nordea ser en investeringsmulighed inden for, er fremtidens teknologiske vindere.

»Vi ser også gode muligheder lige nu, hvis man investerer i teknologier inden for disruption. Teknologier, der gør op med den nuværende måde at drive forretning på og som gavner den løbende omstilling i samfundet, tror vi på,« fortæller Andreas Østerheden.

Dog understreger chefstrategen, at man skal være selektiv over for, hvilke aktier man vælger, og at det er en fordel, hvis man kender til de forskellige brancher inden for området. Det sidste område Andreas Østerheden fremhæver som en såkaldt supertrend, altså et område, der bliver investeret massivt, er digitalisering.

»Jeg tror også, at den digitale omstilling og digitalisering er kommet for at blive. Spørgsmålet er bare, hvordan man positionerer sig,« siger han.

Industri og råvarer

Vil man have et mere konkret bud på, hvilke dele af aktiemarkedet, der står til at stige, skal man kigge mod industrisektoren og råvaresektoren, lyder det fra Andreas Østerheden. I takt med at verden forhåbentligt snart begynder at ligne sig selv igen, skulle det gerne kunne afspejles positivt på netop de sektorer, da de nyder godt af et opsving i økonomien, forklarer han.

»Vi har en overvægt i aktier indenfor inden for industri- og råvarer-sektoren. Vi regner med, at økonomien kommer på fode igen, efter at flere bliver vaccineret, og vi går lysere tider i møde,« siger Andreas Østerheden.

»Fidus til Amerika«

Til sidst tilføjer chefstrategen, at man bør investere globalt.

»Står man med en pose penge, og vil man gerne investere på egen hånd, vil jeg anbefale at kigge globalt,« udtaler han.

Selv kigger han mod USA for tiden.

»Lige nu har vi en fidus til Amerika. For tiden ser vi bedre muligheder i amerikanske aktier relativt til de danske aktier. Det skyldes dels, at danske aktier er blevet meget dyre i løbet af det sidste år,« siger han og fortsætter:

»Yderligere ser vi vækstpotentiale på kort sigt med de kommende amerikanske hjælpepakker. Indtjeningsudsigterne begynder også at favorisere de amerikanske aktier relativt til de danske, hvilket plejer at være et signal om et skift i den relative performance.«

Læs også: Skal du investere dine feriepenge? Få aktiestrategens bedste råd til at komme i gang

Læs også: 3 aktier til 2021: 'Forretningen er en pengemaskine'