Henter kommentarer

Wall Street gigant melder ud om worst case scenarie

Foto: Andrew Kelly
Vis mere

Man er ikke i tvivl om, at markedet altid består af både købe og sælgere, når man følger de førende Wall Street-bankers kommentarer til det finansielle drama, der udspiller sig på verdens børser.

Som Euroinvestor beskrev tidligere mandag aften, ser strategernes hos finanshuset JPMorgan den seneste nedtur som en mulighed for at købe op på markedet, så er kollegernes hos Wall Street-giganten Morgan Stanley noget mere pessisimistiske.

Den her nedtur kan nemlig blive meget dyb, lyder det fra Morgan Stanley, hvorfra aktiestrategen Mike Wilson i flere finansmedier som Bloomberg og CNBC vurderer, at det i værste fald kan betyde en korrektion på markedet på den forkerte side af minus 20 pct.

Mike Wilson beskriver situationen således, at markedet enten vil være »is« eller »ild«. Og det tilfrossede dystre scenarie ser mere og mere sandsynligt, ifølge strategen fra Morgan Stanley.

I et analysenotat til investeringsbankens kunder går Mike Wilson tilsyneladende ikke engang så meget op i problemerne i kinesiske Evergrande. Der er større faresignaler på spil, rapporterer CNBC.

»Givet den store finanspolitiske lempelse gennem recessionen er vi bekymret for, at den uundgåelige nedadgående trend i væksten vil være meget værre end, hvad der lige nu er forventningen,« lyder det i notatet fra Morgan Stanley ifølge CNBC.

Dermed kan virksomhedernes fremtidige indtjeningen komme under pres og have svært ved at leve op til de enorme forventninger, der bygget ind i markedet efter den lange optur siden foråret 2020.

Morgan Stanley vurderer, at SP500 vil ligge omkring 4000 point ved årets udgang. Ca 10 pct. lavere end lukkekursen før weekenden.