Henter kommentarer

| Opdateret

Wall Street-legende: Der er ikke meget kurspotentiale herfra


Det er begrænset, hvor meget kurspotentiale, der er tilbage lige nu for amerikanske aktier, lyder advarslen.

Den kommer fra  Wall Street-legenden Byron Wien fra kapitalforvalteren Blackstone i et interview med amerikanske CNBC torsdag. Her advarer den 86-årige Blackstone-næstformand og tidligere Morgan Stanley-strateg investorer mod at være for euforiske.

»Jeg tror ikke, at der er meget potentiale videre op herfra … ikke meget mere værdi fra de nuværende niveauer,« lyder det fra Byron Wien til tv-stationen.

Han forklarer udviklingen med, at aktiemarkedet stak af fra fundamentalerne, og at det er årsagen til de nuværende aktiedyk. lHvis selskabernes indtjening kan leve op til forventningerne i 2022, kan det brede S&P 500-indeks stige 5-10 pct. i løbet af næste år, vurderer han. Aktiemarkedet vil dog kun fortsætte opad i moderat tempo, vurderer investeringsveteranen, der er samtidig er overbevist om, at »tiden med 20 procents afkast ligger bag os.«

Læs også: Privatinvestor: 7 spændende aktier

Han mener, at S&P 500-indekset er fair prisfastsat omkring 4500 indekspoint og i en situation, hvor renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation ligger på 2 pct. Til sammenligning steg den 10-årige amerikanske statsrente torsdag 7bp til 1,59 pct. Det er det højeste niveau de seneste fire måneder.

Byron Wien påpeger i interviewet, at han tilhører den lejr af investorer, der mener at inflationen ikke er forbigående, men af mere blivende karakter.

Det begrunder han blandt andet med højere råvarepriser, og en stigning i lønninger og leje, der lader til at hænge ved. Oveni det kommer så uro i forsyningskæderne, som vil føre til højere priser, som selskaber med pricing power vil sende videre til forbrugerne.

Byron Wien har siden 1986 fremlagt en liste med '10 overraskelser' for året. Listen baserer han ud fra begivenheder, som han vurderer, at der er mere end 50 procent chance for at ville ske. Selvom forudsigelserne ikke altid holder stik, er listen ifølge Bloomberg alligevel en af de mest fulgte.

Læs også: Svær start for Tvedes nye fond

Læs også: Disse aktier sælger investorerne ud af under energikrise