Henter kommentarer

Wall Street-veteran: Bunden er nået


Det er aldrig let at forudse aktiemarkedets bevægelser, men en Wall Street-veteran ved navn Ed Yardeni gør alligevel forsøget.

Og svarene er, skriver Bloomberg, opløftende.

Den erfarne investor, som har en fortid hos Deutsche Bank og Oak Associates, fik spalteplads og tiltrak sig opmærksomhed, da han forudså lavpunktet i 1982 og finanskrisens bund i marts 2009.

I sidstnævnte tilfælde dykkede verdens toneangivende aktieindeks, det amerikanske S&P 500, til 666,79 dollar.

Ed Yardeni har i dag grundlagt sit eget analysefirma, og hans vurdering er, at S&P 500 har nået bunden i den nedadgående rutsjebanetur, som startede i slutningen af sidste år. Derudover afviser Yardeni, at økonomien går en recession i møde.

Veteranen mener, at S&P 500-indeksets bund var 3.666,77 dollar, som indekset nåede ned på 16. juni. Det er gået opad siden, og indekset er steget med 8 procent.

Yardenis forudsigelse afhænger dog af den kommende tids regnskaber fra store amerikanske kæmper, påpeger han:

»Det egentlige spørgsmål bliver regnskabssæsonen, og indtil videre går den rimelig godt. Det har ikke rigtig tæsket aktiemarkedet, og aktiemarkedet har holdt sig ret godt,« forklarer han til Bloomberg.

Den amerikanske regnskabssæson blev sparket i gang i sidste uge, hvor både Netflix og Tesla gav baghjul til analytikernes forventninger. De kommende dage aflægger Coca-Cola, Meta, Alphabet og andre selskaber regnskaber som perler på en snor.

En anden af aktiemarkedets jokere er den amerikanske centralbanks rentemøde, der afsluttes i morgen. Det er ventet, at centralbanken vil hæve renten. Det sprængende punkt er, om renten hæves for meget, så økonomien vælter ned i recession.

Den uheldige manøvre kaldes en »hård landing«.

»Jeg ser ikke en hård landing,« lyder det dog fra Yardeni.

Den garvede investor adskiller sig dog fra mange af sine kolleger, som mener, at der er lagt i kakkelovnen til yderligere fald på Wall Street.

En rundspørge fra storbanken Deutsche Bank viser, at 72 pct. forventer, at S&P 500 rammer 3.300 dollar. Blot 28 pct. forventer modsat, at indekset vil sige til 4.500 dollar.

Læs også: Lussing på vej til 400.000 boligejere

Læs også: Twitter spilder trecifret millionbeløb på Musk