Henter kommentarer

Flere prisstigninger på vej til danskerne


Forbrugerne har stadig udsigt til prisstigninger i den kommende tid.

Det pointerer privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, Brian Friis Helmer.

Det konstaterer han på baggrund af, at 49 pct. af detailhandelsvirksomhederne forventer at hæve priserne over de kommende tre måneder, ifølge nye tal fra Danmarks Statistik.

Der er tale om et særligt højt niveau af virksomheder, som vil hæve prisen lige nu. Til sammenligning lå andelen igennem det meste af 2010erne og svingede omkring 5 pct. på tværs af brancher, tilføjer han.

Læs også: Nu sker det igen: Derfor har strømprisen kurs mod himlen

Især dagligvarerne vil blive ramt, da her lyder andelen på 76 pct. som vil hæve priserne over de kommende måneder.

»Prispresset letter ikke for alvor hos danskerne. Stadig mange virksomheder forventer at hæve priserne i de kommende måneder. Det er dårlige nyheder i en tid, hvor hverdagen som forbruger er blevet mærkbart dyrere,« forklarer privatøkonomen og fortsætter:

»Når det er sagt, så er prispresset aftaget en smule i forhold til tidligere på året. Vi forventer dog, at andelen af virksomhederne som vil hæve priserne vil dale over den kommende tid. Omkostningspresset er lettet, og det vil mindske behovet for at hæve priserne over for kunderne. Den forventning betinger naturligvis, at omkostningerne og energipriserne ikke på ny skyder i vejret.«

Læs også: Hundredtusinder har penge til gode: Sådan tjekker du, om det er dig

Læs også: Vil du investere bæredygtigt? Så hold øje med dette