Henter kommentarer

Pensionsgigant: Husk dette hvis du bliver arbejdsløs


Arbejdsmarkedet glødede, der blev skreget på hænder i det danske erhvervsliv og frygten for arbejdsløshed var ikke eksisterende.

Men det skulle ikke vare for evigt. De seneste tre måneder er ledigheden steget, og den udvikling ser ud til at fortsætte i 2023.

Hvis man bliver en af de uheldige, der mister arbejdet, så skal man være opmærksom på sin pensionsordning, lyder det fra Sampension.

»Selvfølgelig har man fokus på mange andre ting end ens pension, hvis man bliver arbejdsløs. Ikke desto mindre er det vigtigt at være opmærksom på pensionsordningen i den situation. For mister man sit arbejde, stopper pensionsindbetalingerne, og dermed bortfalder forsikringerne i ordningen også. Det betyder, at man selv og familien ikke er dækket, hvis man for eksempel bliver alvorligt syg eller i værste fald dør,« siger Anne-Louise Lindkvist, markeds- og kunderådgivningschef i Sampension.

Læs også: Over en million boligejere kan se frem til skattesmæk

»Som ledig har man dog mulighed for selv at fortsætte forsikringerne. Ønsker man det, skal man hurtigst muligt kontakte sit pensionsselskab, inden forsikringerne udløber, hvilket typisk sker tre måneder efter, at indbetalingerne er ophørt. Hvis man viderefører forsikringerne, bliver pengene taget fra pensionsopsparingen,« tilføjer hun.

Hun forklarer, at man også skal huske pensionsordningen, når man kommer i beskæftigelse igen efter en ledighedsperiode.

»Selvom ledigheden forventeligt kommer til at stige betydeligt i år, er der generelt gode muligheder for relativt hurtigt at finde arbejde igen, hvis man bliver arbejdsløs. For der er løbende mange jobåbninger på det danske arbejdsmarked både i op- og nedgangstider,« siger Anne-Louise Lindkvist.

Finder man så et nyt job efter at have været ledig, så skal man blandt andet være opmærksom på, om man i forbindelse med det nye arbejde bliver dobbeltforsikret, hvis man i ledighedsperioden har videreført forsikringerne for egen regning, forklarer hun.

Læs også: 3 drømmeaktier: 'Det er på alle mulige måder et fantastisk selskab'

Læs også: Fortsætter sit fald: Til salg-skiltene forsvinder