Henter kommentarer

Tip til årsopgørelsen: Indbetal din restskat frivilligt og spar penge


Hvis du er en af de danskere, der på mandag den 13. marts når årsopgørelsen lander, finder ud af at du har restskat – så indbetal den frivilligt og spar penge.

Det er rådet fra Jeanette Kølbek, der er privatøkonom hos Nykredit.

»Har man oparbejdet en restskat, for eksempel fordi man har haft et mindre kørselsfradrag end forventet, eller hvis man har tjent mere end forventet for eksempel ved jobskifte, så skal du overveje at betale restskatten hurtigst muligt,« lyder det fra hende.

Læs også: Fyret topchef lægger sig fladt ned: 'Jeg har opført mig ubetænktsomt'

Restskat som betales senest 3. juli tillægges et rentetillæg på 1,7 pct. p.a. og renten kan ikke trækkes fra i skat, så privatøkonomens råd er at indbetale, når du kan og ikke først, når du skal.

»Vælger man at skubbe betalingen til efter den 3. juli, vil man komme til at betale en tillægsprocent på 3,7 pct. af restskatten – og denne er heller ikke fradragsberettiget,« forklarer hun og henviser til, at restskatten kan indbetales på skat.dk.

Det kan være svært selv at beregne præcis, hvor meget du skylder i skat, men der er ingen skade sket, hvis du indbetaler for meget, lyder det fra Jeanette Kølbek

»Så får du blot beløbet retur på kontoen den 14. april, hvor al overskydende skat udbetales,« tilføjer hun.

Læs også: Så mange kvinder står i spidsen for danske børskæmper 'Det er interessant'

Læs også: Saxo Bank: 3 ting, du skal holde øje med i dag