Henter kommentarer

Typisk 'fejl' kan koste dyrt: Sådan slipper du og opnår gevinst på op til 84.000 kr.


Mange danskere skifter job i januar, og med en ny arbejdsplads følger ikke kun nye kollegaer og nye udfordringer.

Der kan også følge en ny pensionsopsparing med i et jobskifte, og det kan koste dyrt, hvis man sparer op til alderdommen flere steder.

Sådan lyder det fra Sampension, som også kan fortælle, at knap syv ud af ti, af de kunder, der indbetaler til en pensionsordning i Sampension, også indbetaler til andre pensionsordninger.

»Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis man for eksempel i forbindelse med et nyt arbejde får en ny pensionsordning og dermed har flere pensioner. For sparer man op i forskellige selskaber, betaler man også administrationsomkostninger flere steder, og over tid kan det løbe op i ganske store summer, som ellers kunne være gået til at styrke pensionsopsparingen,« siger Anne-Louise Lindkvist, som er markeds- og kunderådgivningschef i Sampension.

Læs også: Særlig pensionsopsparing står til at blive mere attraktiv

Beregninger fra pensionsselskabet viser, at hvis man samler sine pensionsopsparinger og eksempelvis sparer 1500 kr. i administrationsudgifter om året som 25-årig, vil ens pensionsopsparing være 84.000 kr. større, når man når pensionsalderen.

Er man 35 år, vil man få 57.000 kr. ekstra ved pensionering, mens man som 45-årig og 55-årig kan opnå en ekstra gevinst på henholdsvis 35.000 kr. og 18.000 kr.

Derfor er det altså en god idé at tjekke, om man har pensioner flere steder, og har man det, bør man undersøge, om man kan med fordel kan samle dem et sted, lyder det videre fra Anne-Louise Lindkvist.

Læs også: Saxo Bank sænker priserne på aktiehandel

Læs også: Privatøkonomisk rådgiver med kritik af pensionsselskaberne: Det er ikke tilfredsstillende