Henter kommentarer

Nu vender interessen for særlig boligfinte tilbage


At konvertere sit boliglån blev nærmest en nationalsport i foråret, og nu er danskernes interesse for boligfinten vendt tilbage.

I oktober måned valfartede 23.481 danskere til deres realkreditinstitut for at få et lånetilbud, og næsten ni ud af ti fik tilbuddet for at se, om en konvertering kunne være fordelagtig. Kun i marts måned lader konverteringslysten til at have været større, viser nye tal fra Finans Danmark.

En konvertering er, når man udnytter faldende obligationskurser bag sit lån til at købe gælden billigt op med penge fra et nyt lån.

Som regel falder obligationskurserne, når renten stiger. Og derfor kickstartede renternes himmelflugt i foråret interessen for konverteringer.

Tilbage i marts måned blev der givet 14.508 lånetilbud, mens gennemsnittet for årets første ni måneder er 17.503 lånetilbud om måneden.

»Siden årsskiftet har mange boligejere valgt at lægge deres lån om, og der er stadig mange boligejere, som det kan være relevant for. Om det er relevant for den enkelte boligejer, afhænger af flere faktorer, som for eksempel lånets størrelse, renten og hvor længe man forventer at blive boende i sin bolig,« siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

»Bliver man boende i sin bolig i lang tid, er forudsætningen for en varig gevinst, at renten senere falder igen. Dermed kan rentebetalingen falde på et variabelt forrentet lån, eller man kan igen omlægge sit fastforrentede lån til et lån med en lavere rente. Sker det, så kan man undgå, at reduktionen i restgælden bliver spist op af en højere ydelse over tid.«

Euroinvestor har tidligere på året talt med Henrik Steen Kademann, der har omlagt sit boliglån. Det kan du læse om her.

Læs også: Titusindevis af danskere har gjort det: Sådan har Henrik høvlet gælden i sin bolig ned

Læs også: Hug til bitcoin og fremgang i Kina: Her er det finansielle overblik mandag