Henter kommentarer

Nu er spritnyt 3,5-procentlån på vej i spil til boligejerne: "Det er ret vildt"


 

Der er fuld fart på boligrenterne, og det har nu fået Totalkredit, landets største udbyder af realkreditlån, til at åbne et 3,5-procentlån med ti års afdragsfrihed.

Det fremgår af en netop offentliggjort meddelelse til fondsbørsen.

Man skal syv år tilbage – til 2015 – for at finde det tidspunkt, 3,5-procentlånet senest var i spil for boligejerne

»Himmelflugten i renterne vil ingen ende tage, og et fastforrentet lån med en rente på 3,5 pct. er nu virkelighed. Det er gået voldsomt hurtigt, hvor vi i december talte om 1,5 pct. i rente og for lidt mere end et år siden om 0,5 pct. I dag står vi så på tærsklen til 3,5 pct. Det er ret vildt,« lyder det i en kommentar fra privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, Brian Friis Helmer.

Det er endnu ikke sikkert, om det bliver muligt for boligejerne at få lånetilbud i 3,5-procentlånet. Det afhænger af, om kursen er under 100, men kigger man på det aktuelle renteniveau, vil lånet formentligt være klar til boligejerne fra den 2. maj, lyder vurderingen fra Brian Friis Helmer.

For de danskere, der i øjeblikket er på udkig efter en bolig, kan rentestigningen være med til at sætte en stopper for boligdrømmen.

»Finansieringen fylder mere i budgettet end før rentestigningen, og nogle boligejere må derfor lede efter noget billigere,« skriver han.

Omvendt kan de eksisterende boligejere med et fastforrentet lån overveje at konvertere op i rente – særligt for dem med et 0,5-procentlån og 1-procentlån kan en opkonverting være værd at overveje.

»Boligejerne er allerede godt i gang med konverteringerne, hvor omkring hvert tiende 0,5-procentlån og 1-procentlån er indfriet i Totalkredit siden årsskiftet. Lånetilbuddene fra realkreditinstitutterne ramte samtidig det højeste i to et halvt år i år, hvilket sætter et meget godt billede på den aktuelt højere konverteringsaktivitet,« lyder det fra Brian Friis Helmer.

Læs også: Danske fonde skrotter aktier for milliarder i Rusland

Læs også: Lau Svenssen: Aktierne kan falde på tre måder – eller gå amok på en ny måde