Henter kommentarer

Steget 455 procent over 30 år: 'En fornuftig investering'


Boligmarkedet er ikke fyldt med mange positive nyheder i disse dage, men kigger man på den historiske udvikling kan man muligvis få lidt af det gode humør tilbage.

For mange år på boligmarkedet viser sig ofte at være en lukrativ investering.

Især for ejere af ejerlejligheder, da det viser sig, at kvadratmeterprisen på ejerlejligheder er steget med 455 pct. siden 1992, fremgår det af Finans Danmarks boligmarkedsstatistik og tal fra Boligsiden.dk, som ejendomsmæglerkæden Estate har regnet på.

Læs også: Nordnet om C25-regnskab: Investorerne bliver nok skuffet

Købte man for eksempel en ejerlejlighed på 100 kvadratmeter for 30 år siden, kan man på papiret i gennemsnit få et overskud på 2,7 mio. kr., hvis man sælger lejligheden i dag.

»Det kan virke vanvittigt, at en ejerlejlighed kan stige en million kroner i værdi på et år, men der kan også ske det modsatte, så er man kun kortvarigt boligejer, kan det være et lotteri, men er man derimod boligejer på den lange bane, er det som regel en fornuftig investering. Til gengæld vil de, som ikke oplever stigninger eller små fald over en årrække, som udgangspunkt have lave boligudgifter,« lyder det fra Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Fra 1992 til 2022 er kvadratmeterprisen på parcelhuse steget med 306 pct., og prisen på sommerhuse er steget med 398 pct.

Læs også: Techgigant påvirker markedet

Læs også: Advarer om alvorlige kurstæsk til danske aktier