Henter kommentarer

3 aktier Teknisk Set: Markedet er i hopla


Dette er en kommentar. Euroinvestor har tilknyttet flere personer, der kommenterer de finansielle markeder. Kommentaren udtrykker alene skribentens holdning.

Markedsdeltagerne havde forventet 200.000 nye jobs uden for landbruget, men det blev 263.000. Det fik markedet til at dykke i starten af den amerikanske handelsdag, men i løbet af dagen rettede markederne sig.

I Danmark bruger vi ofte december til skattesalg og internationalt repositionerer markedsdeltagerne sig for det kommende år.

Lars ejer ikke aktier i de analyserede selskaber. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.

D/S Norden holder fast i tendensen
D/S Norden holder fast i den positive tendens. På dagsniveauet er de glidende gennemsnit tæt på at etablere et Golden Cross med 8 og 24 dages snit.

På dagsniveauet er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen i midten af november. På ugebasis har de glidende gennemsnit på 8 og 24 uger etableret et golden cross i slutningen af februar og siden har det lange glidende gennemsnit ligget som en støttelinie som er blevet testet, men ikke brudt.

Bollingerkanalen har genetableret sit købssignal i midten af oktober. Der er divergens mellem de tre modeller MACD, Momentum og RSI på ugebasis.

RSI er i en stigende tendens og har ramt 60. RSI viser den relative styrke og svaghed i en kursudvikling.

MACD er over middelværdien 0. Momentum er ved at etablere en bundformation på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 440 og der er et gap i grafen i niveauet 388,80-411,00.

Læs også: Ser stort potentiale i dansk folkeaktie

Næste modstandsniveau er ved 500. Nærmeste støtteniveau er ved 300 og herefter i niveauet 330.

Aktien ser interessant ud på niveauet.

Sinch: Bliver det en kamel?
Bliver det til en kamel, spurgte Lau Svenssen mig om i en af vores fredagsudsendelser i Millionærklubben. Han hentydede til, om den første store stigning kunne gentages.

Svaret er, at det ved jeg ikke. Teknisk analyse viser tendens og undersøgelser viser, at aktier i en stigende tendens ofte fortsætter.

På dagsniveauet har de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage etableret et salgssignal, men Sinch-aktien er fortsat i en stigende tendens, så holder den tendens, så bliver der skabt et nyt købssignal.

På dagsniveauet har Bollingerkanalen etableret et købssignal for en dag siden. På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen, og det er blevet etableret for 7 uger siden. De glidende gennemsnit etablerede et Golden Cross for 2 uger siden og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 25 som en støttelinie.

Læs også: 3 mulige aktieguldfugle til 2023: 'Selskabet går massivt under radaren'

Den positive kursudvikling trækker RSI op i 75. MACD er over middelværdien 0. Momentum er i en stigende tendens siden september.

Nærmeste modstandsniveau er 42 og herefter i niveauet 60, mens der er støtte i niveau 32 og herefter i niveauet 26-27. Bliver det en kamel eller en dromedar? Det vil tiden vise os.

Stærk rebound i Sectra
Sectra-aktien har to gange i år testet niveauet 110: første gang var i maj og anden gang var i slutningen af september. Der er købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet og det blev etableret i begyndelsen af oktober. De glidende gennemsnit på 8 og 24 dage etablerede i begyndelsen af oktober et Golden Cross.

På ugebasis er der etableret købssignal i Bollingerkanalen i slutningen af oktober og de glidende gennemsnit på 8 og 24 uger har lige etableret et Golden Cross under øget omsætning.

Det kunne indikere en sektor-rotation med flere investorer der vil ind i medicinal-aktier. Ser man på det etablerede Golden Cross fra juli, var omsætningen meget begrænset og aktien faldt tilbage til støtteniveauet 110.

Den positive udvikling i i aktiekursen trækker op i de tre modeller MACD, Momentum og RSI på ugebasis. RSI har ramt 90 og MACD er over 0.

Læs også: 300.000 familier vil blive ramt af rentechok inden sommer

Momentum er ligeledes i en stigende tendens og har været det siden slutningen af oktober. Nærmeste modstandsniveau er ved 190 som var en top i august.

Næste modstand er ved 205-210, mens der er 165 og 150. Aktien ser interessant ud.