Henter kommentarer

| Opdateret

3 grønne aktier er blevet bombet: 'Den her aktie ser interessant ud'


Sidste år ved den tid var investorerne i fuld gang med at købe grønne aktier til deres portefølje, hvilket gav kraftigt stigning til flere af disse aktier helt ind i januar.

I januar forduftede købsinteressen i flere af dem og siden har mange været i en faldende tendens. Den er ikke helt slut endnu, men man skal holde øje med sektoren.

Scatec har tabt 51 pct år til dato

I januar var aktiekursen i Scatec oppe og teste niveauet 400 og i fredags lukkede kursen i 164,10. Ved månedsskiftet september/oktober ramte aktiekursen 137-140 og siden har aktien været i en stigende tendens.

Den positive udvikling har fået nye købssignaler på dagsniveauet i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i midten af oktober og det lange glidende gennemsnit har været en støttelinie. Men i fredags lukkede kursen under det glidende gennemsnit, og man skal derfor holde ekstra øje med, om trenden bliver brudt.

På ugebasis er der fortsat salg i flere modeller og for at det ændrer sig, så skal kursen over 169 og så går Bollingerkanalen i køb. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og ligger i niveauet 160 som en støttelinie, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 187 som en modstandslinie.

Den positive tendens i aktiekursen trækker op i RSI og Momentum. RSI har ramt 45. Momentums stigende hastighed er aftaget lidt. Nærmeste støtteniveau er ved 140 og herefter i niveauet 120, mens der er modstand i niveauet 190 og herefter i niveauet 200-205 og der er et åbent ”gap” i niveauet 222,4-231,50. Aktien er med på kandidatbænken.

Soltech Sweden er faldet 8 pct. i år

I januar toppede Soltech-aktien i 45 og fredag lukkede aktien i 25,2. I oktober blev niveauet 18,5-19 testet som en bundformation og har bestået i første omgang.

Ved månedsskiftet oktober/november etablerede de glidende gennemsnit et ”Golden Cross”, hvor det lange glidende gennemsnit på 24 dage er blevet brudt nedefra af det korte glidende gennemsnit på 8 dage. Det lange glidende gennemsnit ligger nu i niveauet 21,5 som en støttelinie.

På ugebasis er der etableret købssignal i Bollingerkanalen i sidste uge og begge de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, men der endnu ikke er etableret et ”Golden Cross”. Den positive tendens har trukket på i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI ramte 58, mens det glidende gennemsnit i Momentum-modellen er brudt nedefra. De to trendlinier der er lagt i kursgrafen viser også brud af den faldende tendens.

Nærmeste modstandsniveau er 30 og herefter i niveauet 35, mens der er støtte i niveauet 19-20 og herefter i niveauet 16. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Azelio er faldet med 57 pct. i år

Azelio-aktien etablerede en dobbelt top i januar/februar, hvor kursen ramte 74-75 to gange og siden har aktien været i en faldende tendens som ramte 22 i fredags. Der er salgssignal i alle modeller på dagsniveauet.

På ugebasis er der ligeledes salgssignal på ugebasis i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” i begyndelsen af maj. Det lange glidende gennemsnit på 24 uger ligger i niveauet 35 som en modstandslinie og det korte glidende gennemsnit på 8 uger ligger i niveauet 25 som en modstandsniveau.

Den faldende tendens i aktiekursen har trukket ned i Momentum og RSI på ugebasis. RSI er under 10.

Nærmeste støtteniveau er ved 15-16 og herefter i niveauet 13, mens der er modstand i niveauet 28 og herefter i niveauet 34.

Der er 3 ”Gaps” i dagsgrafen: det første er fra juli og i niveauet 47-49,9, herefter oktober i niveauet 27,38-29,8 og endelig i niveauet 22,78-23,12 fra sidste uge.

Aktien ser interessant ud spekulative mens den langsigtede fortsat er i en faldende tendens.

Lars Persson ejer ikke aktier i de analyserede selskaber. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Lær at elske de finansielle bobler - nu handler det om elbiler

Læs også: Kommentar: Sådan får du oddsene i din favør