Henter kommentarer

Kommentar fra Niclas Faurby: Derfor tjener du ikke penge som daytrader


 

Jeg har igennem min karriere mødt rigtig mange forskellige investorer. En ting er gennemgående for dem som er blevet meget velhavende, de er langsigtede investorer.

Nedenstående grafik fra den anerkendte amerikanske investeringsrådgiver Bespoke Investment Group illustrerer, hvorfor langsigtede investorer tjener penge og daytradere ikke gør.

Den røde graf viser afkastet for en simpel investeringsstrategi på S&P500 som er: "Køb når markedet åbner, og sælg igen inden det lukker". Der er umiddelbart mindre risiko forbundet med at holde aktierne mens markedet er åbent, da investor her har muligheden for at sælge.


Den grønne graf viser afkastet for en anden simpel strategi på S&P500 som er; "køb når markedet lukker, hold investeringen over natten, og sælg igen når markedet åbner". Der er større risiko ved, at holde natten over (når markedet er lukket). Derfor belønnes investorer, som er villige til at tage denne risiko.

Der er en tydelig og stor divergens mellem de to strategier. Du bliver derved sjældent belønnet ved at sidde og daytrade mens markedet har åbent.

Det kan være, at dette lille indspark falder nogle daytradere for brystet. Måske har de tjent masser af penge på daytrading. Eller også har de en anden god historie at fortælle. Her kan jeg bare sige, at der naturligvis er undtagelser. Men der er jo også mennesker som vinder i lotto.

Vær med i Euroinvestors julekalender. Svar på dagens spørgsmål og vind præmier hver dag. Tilmeld dig her!

Læs også: Hold godt øje med Niclas Faurby - ny kommentator på Euroinvestor

Læs også: Kommentar: Aktiernes egentlige værdier er blevet usynlige