Henter kommentarer

Teknisk Set: 3 online-aktier - 'Her er et stærkt signal'


Lars Persson, analytiker, Millionærklubben
Lars Persson, analytiker, Millionærklubben
Vis mere

Corona-krisen har afskåret store dele af befolkningen fra deres sædvanlige gøren og laden, og folk har i højere grad opholdt sig hjemme. Det kan bl.a. svenske Storytel, der udbyder lydbøger på nettet, aflæse i en øget tilgang af kunder, og mon ikke det samme er tilfældet for udbydere af online gaming. I denne uge har jeg set på tre nordiske aktører; Evolution Gaming Group, LeoVegas og NetEnt.

Kan det fortsætte?

Evolution Gaming Group har i år givet et afkast på 70 pct. efter et 2019, hvor kursen stak af fra 99,9 og sluttede i 284. Evolution-aktien blev også ramt af den negative stemning i marts, men har siden rettet sig og handles nu reelt over den gamle top på 420. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet som en støttelinie. I marts blev det lange glidende gennemsnit testet, men ikke brudt. Kursen lukkede ikke under, hvilket giver et stærkt signal.

Evolution Gaming Group (Uge). Kilde: Vikingen Vis mere

RSI ramte på ugebasis 95 i december og januar. Sidenhen er RSI faldet tilbage i takt med den faldende kurs i aktien og ramte niveauet 50 i slutningen af marts. I dag ligger den på 68. Aktien er kommet tilbage i den stigende trendkanal.

Det nærmeste modstandsniveau er ved 495 og herefter i niveauet 525, men nærmeste støtteniveau er ved 425 og herefter i niveauet 375. Der er fleres 'gaps' i dagsgrafen, hvilket indikerer, at man skal afvente til ét eller flere af disse er lukket.

Branchens grimme ælling

LeoVegas har haft den omvendte udvikling, og aktien har været faldende siden 2018, hvor den blev handlet i niveauet 110. Aktien ser ud til at have fundet bunden i niveauet 20 i marts og er siden handlet op i niveauet 28-32.

Stigningen i aktien de sidste par dage betyder, at de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage har etableret et 'Golden Cross', og Bollingerkanalen har været i køb siden midten af marts.

På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, og der er endnu ikke etableret et 'Golden Cross', men det vil der blive, hvis tendensen holder.

LeoVegas (Uge). Kilde: Vikingen Vis mere

Den stigende tendens i aktiekursen trækker op i både Momentum og RSI på ugebasis. RSI har ramt 50, mens Momentum er i en stigende tendens, hvor det glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, hvilket giver et positivt signal.

Nærmeste modstandsniveau er ved 35 og herefter i niveauet 40, mens nærmeste støtteniveau er ved 25 og herefter i niveauet 20.

Mere end casino

NetEnt toppede i 2016 i niveauet 80, og siden har aktien været i en faldende tendens. Aktien fandt den seneste bund i niveauet 16 i marts, og man skal tilbage til 2014 for at finde det niveau. Siden midten af marts er aktien steget til niveauet 28-29.

På dagsniveauet blev der etableret købssignal i midten af marts i Bollingerkanalen, og de glidende gennemsnit etablerede et 'Golden Cross' ved månedsskiftet marts/april.

Det betyder, at Bollingerkanalen fredag netop ændrede signal på ugebasis til køb, mens de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra af den stigende tendens i kursen. Den positive tendens i aktiekursen trækker op i både Momentum og RSI på ugebasis. RSI er over 50 på ugebasis.

NetEnt (Uge) Bollinger. Kilde: Vikingen Vis mere

Nærmeste støtteniveau er ved 23 og herefter i niveauet 16-17, mens nærmeste modstandsniveau er ved 35 og herefter ved niveauet 40. Måske er der en rigtig rebound på vej i NetEnt?


Lars Persson ejer ikke i de analyserede aktier. Lars Persson har arbejdet med teknisk analyse siden 1997 og har siden 2013 været en fast del af Millionærklubben.

Læs også: Teknisk Set: Fokus på store indeks - 'det er et dårligt signal'

Læs også: Chefstrateg: Sådan har vi forsøgt at skabe balance i porteføljen

Læs også: 10 aktier til langt sigt: 'Den har et vildt potentiale'