Henter kommentarer

10 aktier til langt sigt: 'Den har et vildt potentiale'


I videoen ses udviklingen af markedsværdien på 13 langsigtede aktier fremhævet  her og i denne artikel. Videoen er lavet via Flourish Studios.

Hvilke aktier rummer et stærkt potentiale inden for gaming?

Det har privatinvestor Mads Christiansen et bud på. Han er særligt fokuseret på aktier inden for digital transformation, henunder især new retail og gaming.

Han kigger især efter spilselskaber, der kan skabe stabile og voksende brugerbaser. Han ser muligheden for, at nogle af disse spil kan blive til samlingspunkter online, hvor du mødes, chatter, hygger og altså også spiller.

Læs også: 10 spændende aktier til valueinvestoren

Mads Christiansen har tidligere lavet en top 10-liste over hans langsigtede aktier inden for gaming. Du kan finde en uddybning på hans YouTube-kanal 'The gaming and esport investor'.

Her finder du en opdateret top 10-liste:

1) Sea Ltd. er et Singapore-baseret selskab, der har to forretningsben, Garena. og Shopee. Garena er spilproducenten. Selskabet er især kendt for Free Fire-spillet, og er ifølge Mads Christiansen den førende spiludbyder i Sydøstasien, hvilket i sig selv er enormt spændende. Aktien er den, som Mads Christiansen selv tror mest på

Det er dog e-handels markedsplatformen, Shopee, som Mads Christiansen især ser et enormt potentiale i. Sea-aktien er blandt Mads Christiansens største positioner både hjemme og i hans Millionærklubben-portefølje.

»Den har et fuldstændig vildt potentiale,« udtaler Mads Christiansen.

2) Tencent er en kinesisk spilmastodont. Selskabet sidder på omkring 15-20 pct. af omsætningen i spilindustrien. Selskabet er aktionær i Activision Blizzard, Ubisoft og Paradox Interactive, ligesom selskabet ejer 40 pct of Epic Games, der står bag Fortnite. Tencent ejer 40 pct. af Sea Ltd.

Tencent lader til at være over alt i spilindustrien. Tencent har også dets superapp WeChat, der fungerer som et økosystem som brugerne fastholdes i. I fremtiden ser Mads Christiansen et enormt potentiale inden for bl.a internethandel og cloud-services for Tencent.

Den kinesiske spilmastodont Tencent ejer 40 procent af Epic Games, som står bag det populære spil Fortnite, som ses på billedet. Vis mere

3) Zynga er en amerikanske spiludvikler med fokus computerspil til mobilen. Selskabet har været udfordret, men udviser spændende takter efter en række succesfulde opkøb. Zynga forstår, at selskabet er nødt til konstant at udvikle og forbedre dets spil, og at det kan bruge brugerdata til at forbedre dets spil.

Zynga har mange forskellige spil i dets portefølje og kan derfor trække på mange forskellige typer data til at optimere dets spil, dette giver Zynga en stigende edge i forhold til de mindre konkurrenter, fortæller Mads Christiansen.'

4) Activision Blizzard er den største spiludvikler i USA. Selskabet har fokuseret på dets store spil i stedet for de mindre populære spil. Derudover har selskabet satset på esport.

Activision Blizzard er kendt for spil som: Call of Duty-spillet, World of Warcrcaft- samt Heartstone-spillet.

Activision står bl.a. bag spil som World of Warcraft,  Heartstone og krigsspillet Call Of Duty Black Ops 2, som ses på billedet. Vis mere

5) Frontier Development er en mindre britisk spiludvikler, der er ved at bygge en større og større spilportefølje. Der er tale om spil, som appellerer til ikke-hardcore spillere.

Mads Christiansen kunne godt se Frontier Developments spil fungere godt på cloud-gaming platformen. Selskabet er kendt for spil som PlanetZoo, Rollercoster og Jurassic World-spillet.

6) Ubisoft er meget innovative og er ofte med helt fremme i udviklingen i spilindustrien. Således har Ubisoft i lang tid samarbejdet med teknologiganten Google om at teste spil til Google Stadium, og nu også til Facebooks virtual reality platform, Oculus. Ubisoft har kinesiske Tencent som en af dets store aktionærer.

Selskabet er kendt for spil-franchises som Tom Clancy, Far Cry og Assassins Creed. Man gør meget ud af at bygge live services og verdener, som spillerne kan udforske, f.eks. i det kommede spil Gods & Monsters.

Frontier Developments Jurassic World. Vis mere

7) TakeTwo Interactive er den tredje største amerikanske spiludvikler. Selskabet har udvist særlig stor kreativitet i sine spil, hvilket gør, at selskabet er rangeret over flere andre konkurrenter, forklarer Mads Christiansen. Selskabet er kendt for spil som Grand Theft Auto, Civilizations og Borderlands.

8) Netease er det næststørste spilfirma i Kina. Selskabet, der også har en musikforretning, samarbejder blandt andet med Activision Blizzard om at udvikle spilsuccessen Diablo til mobilen på det kinesiske marked. Mange af Neteases spil er blevet klassikere på det kinesiske marked, lyder det fra Mads Christiansen. Selskabet er kendt for spil som Fantasy Westward Journey og Knives Out.

9) Electronic Arts (EA) er den anden største spiludvikler i USA. EA er især stærkt på abonnements delen, som selskabet tror på kan gøre en forskel til at fastholde brugerne. Selskabet er kendt for spil som fodboldsuccessen FIFA samt Sims-spillet. Det er dog en ulempe, at EA ikke har rettighederne til FIFA, påpeger Mads Christiansen.

10) Nintendo er en verdenskendt japansk konsol- og spiludvikler. Selskabet er især kendt for dets Mario og Luigi-spilunivers, Pokémon Go-spil samt Legend of Zelda-univers. I øjeblikket har selskabet stor succes med dets håndholdte spillekonsol Nintendo Switch. Nintento har endnu til gode at få ordentlig fodfæste på det kinesiske marked.

»Her ligger et stort potentiale for spilgiganten,« vurderer Mads Christiansen.

Læs også: Se listen: Her er 64 stærke udbytteaktier

Læs også: 5 aktier til 2020: 'Jeg er helt vild med den aktie'