Henter kommentarer

Teknisk Set: 3 regnskabsaktuelle aktier


 
Det er vigtigt at kende til aktiemarkedets sektorer, for det kan ende med at sikre dig noget afkast. Dem kan du se mere om her
Vis mere

Regnskabssæsonen fortsætter i denne uge og det vil fortsat sætte sit præg på ugen.

I Danmark kommer der en række af de helt store, men flere af dem har opjusteret, så man skal ikke forvente de store kursreaktioner. I USA har de selskaber som vægter mest i indekset aflagt regnskab, så der vil resten af sæson også have begrænset effekt. Derfor vil der blive fokuseret på coranatal, vaccinen og genåbningen i den kommende tid.

Nolato: Bliver modstanden brudt?

Nolato har været i en stigende tendens siden slutningen af februar, hvor der blev etableret en bund i niveauet 730 og næste bundformation var ved 750. I slutningen af marts var der så en bund i niveauet 770 og seneste bund var i niveauet 830. På dagsniveauet blev der etableret et ”Golden Cross” i midten af marts og Bollingerkanalen gik i køb i begyndelsen af marts.

På ugebasis er der ligeledes etableret købssignal i Bollingerkanalen i midten af marts. Den nedre kanallinie i modellen ligger i niveauet 780 og bliver den brudt, skifter signalet til salg.

Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er tæt på 60. Nærmeste modstandsniveau er ved 900, som også blev testet i oktober og næste modstandsniveau er ved 975. Der er støtte i niveauet 800 og herefter i niveauet 750. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Swedish Orphan Biovitrum: Er bunden fundet?

Swedish Orphan Biovitrum (Sobi) har sat sig 13,3 pct. i år og der er et ”gap” i grafen på dagsniveauet i niveauet 160,75-163,35 og aktien lukkede i kurs 144,05 i fredags. De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger har etableret et ”Golden Cross” i midten af april og Bollingerkanalen er gået i køb for 7 dage siden.

På ugebasis er der etableret købssignal i Bollingerkanalen for 1 uge siden og det korte glidende gennemsnit på 8 uger er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 155 som en modstandslinie.

Der er divergens mellem Momentum og RSI på ugebasis. Momentum har etableret en mindre topformation, mens RSI er i en stigende tendens og har ramt 50.

Nærmeste støtteniveau er ved 130 og herefter i niveauet 110. Nærmeste modstandsniveau er ved 165 også herefter i niveauet 185-190. Aktien er taget med på kandidatbænken.

Securitas: Står stille

Securitas-aktien har etableret en topformation i 145-150. På dagsniveauet er der etableret salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” for 3 dage siden.

På ugebasis er der fortsat købssignaler i Bollingerkanalen og den nedre kanallinie er i niveauet 140 og bliver det brudt, skifter signalet til salg. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 138 som en støttelinie.

RSI etablerede en topformation over 90 i slutningen af april og har været faldende siden og har nu ramt niveauet 80.

Momentum fortsætter den stigende tendens til gengæld på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 120 og herefter i niveauet 105, mens der er modstand ved niveauet 165 og herefter i 185. Nok den kedeligste aktie af de 3 pt.

Lars Persson ejer ikke aktier i de analyserede selskaber. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Den sejlivede myte om bankernes grådige profit

Læs også: Niclas Faurby om bølgen af børsnoteringer: To ting bekymrer mig