Henter kommentarer

Teknisk Set: 3 regnskabsaktuelle aktier


Regnskabssæsonen fortsætter i denne uge og det vil fortsat sætte sit præg på ugen.

I Danmark kommer der en række af de helt store, men flere af dem har opjusteret, så man skal ikke forvente de store kursreaktioner. I USA har de selskaber som vægter mest i indekset aflagt regnskab, så der vil resten af sæson også have begrænset effekt. Derfor vil der blive fokuseret på coranatal, vaccinen og genåbningen i den kommende tid.

Nolato: Bliver modstanden brudt?

Nolato har været i en stigende tendens siden slutningen af februar, hvor der blev etableret en bund i niveauet 730 og næste bundformation var ved 750. I slutningen af marts var der så en bund i niveauet 770 og seneste bund var i niveauet 830. På dagsniveauet blev der etableret et ”Golden Cross” i midten af marts og Bollingerkanalen gik i køb i begyndelsen af marts.

På ugebasis er der ligeledes etableret købssignal i Bollingerkanalen i midten af marts. Den nedre kanallinie i modellen ligger i niveauet 780 og bliver den brudt, skifter signalet til salg.

Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er tæt på 60. Nærmeste modstandsniveau er ved 900, som også blev testet i oktober og næste modstandsniveau er ved 975. Der er støtte i niveauet 800 og herefter i niveauet 750. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Swedish Orphan Biovitrum: Er bunden fundet?

Swedish Orphan Biovitrum (Sobi) har sat sig 13,3 pct. i år og der er et ”gap” i grafen på dagsniveauet i niveauet 160,75-163,35 og aktien lukkede i kurs 144,05 i fredags. De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger har etableret et ”Golden Cross” i midten af april og Bollingerkanalen er gået i køb for 7 dage siden.

På ugebasis er der etableret købssignal i Bollingerkanalen for 1 uge siden og det korte glidende gennemsnit på 8 uger er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 155 som en modstandslinie.

Der er divergens mellem Momentum og RSI på ugebasis. Momentum har etableret en mindre topformation, mens RSI er i en stigende tendens og har ramt 50.

Nærmeste støtteniveau er ved 130 og herefter i niveauet 110. Nærmeste modstandsniveau er ved 165 også herefter i niveauet 185-190. Aktien er taget med på kandidatbænken.

Securitas: Står stille

Securitas-aktien har etableret en topformation i 145-150. På dagsniveauet er der etableret salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” for 3 dage siden.

På ugebasis er der fortsat købssignaler i Bollingerkanalen og den nedre kanallinie er i niveauet 140 og bliver det brudt, skifter signalet til salg. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 138 som en støttelinie.

RSI etablerede en topformation over 90 i slutningen af april og har været faldende siden og har nu ramt niveauet 80.

Momentum fortsætter den stigende tendens til gengæld på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 120 og herefter i niveauet 105, mens der er modstand ved niveauet 165 og herefter i 185. Nok den kedeligste aktie af de 3 pt.

Lars Persson ejer ikke aktier i de analyserede selskaber. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Den sejlivede myte om bankernes grådige profit

Læs også: Niclas Faurby om bølgen af børsnoteringer: To ting bekymrer mig