Henter kommentarer

Teknisk Set: 'Aktien ser interessant ud'

Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Vis mere

De sidste to uger har budt på store udsving. Først kørte markedet op med en voldsom hastighed, og siden har det taget en pænt dyk. S&P 500 var nede og teste niveauet 3000 torsdag og fredag, men sluttede i niveauet 3050.

Faldet i det store amerikanske indeks betyder, at der er etableret et salgssignal på dagsniveauet, mens der er fortsat købssignal på ugebasis.

Det bliver interessant at se, hvordan resten af juni kommer til at gå, hvor der kommer nøgletal, der sætter dagsorden på de
finansielle markeder.

Aktierne ser alle tre interessante ud teknisk set. To af dem ryger dog på kandidatbænken, indtil vi kan se, hvordan ugen udvikler sig. Hvis markederne stiger, er de opsamlingsmuligheder. Den tredje aktier er i mine øjne en klar langsigtet case og der er også der, vi starter:

Nyt netværk - er det en gave?

Ericsson-aktien toppede i niveauet 95 tilbage i slutningen af maj 2019 og i marts 2020 ramte aktien kursniveauet 60 og siden har aktien været handlet op i niveauet 92, men har tabt lidt hastighed og er handlet ned i niveauet 82-84.

Faldet betyder, at de glidende gennemsnit på dagsniveauet er blevet brudt oppefra og Bollingerkanalen etablerede et salgssignal for 4 dage siden. På ugebasis var RSI over 70, men er nu faldet tilbage under 60, mens Momentum endnu ikke har etableret en topformation og fortsætter i den stigende tendens.

Bollingerkanalen er fortsat i købssignal og den nedre kanallinje er niveauet 81,2. De glidende gennemsnit på ugebasis 8 og 24 etablerede et ”Golden Cross” for 4 uger siden og nu testes det lange glidende gennemsnit som en støttelinje ved kursniveauet 81.

Ericsson (uge), Bollinger. Kilde: Vikingen Vis mere

Nærmeste støtteniveau er ved 76 og herefter i niveauet omkring 65, mens nærmeste modstandsniveau er ved 95 og herefter i niveauet 105. Med fokus på udbygningen af det kommende 5G netværk ser aktien interessant ud, og faldet har givet en opsamlingsmulighed.

Investér i europæiske it

Kinnevik brød forrige uge den gamle topformation ved 240, men denne uge er aktien sendt tilbage og har i første omgang fundet støtte i niveauet omkring 220, som tilbage i januar og februar var et modstandsniveau i den stigende trendkanal.

Tilbagefaldet har sendt RSI ned i 70, mens Momentum holder fast i den opadgående tendens på ugebasis. Signalmodellen Bollinger er i køb og den nedre støttelinje er i niveauet 200 som en støttelinie.

For 2 uger siden etablerede de glidende gennemsnit et ”Golden Cross” og spørgsmålet er nu, om det lange glidende gennemsnit på 24 uger i niveauet 210 skal testes som en støttelinie.
Nærmeste støtteniveau er ved 220 og herefter i niveauet 195, mens nærmeste modstandsniveau er ved 255 og herefter i niveauet 275.

På dagsniveauet er der etableret salgssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt af den faldende tendens, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen, indtil det lange glidende gennemsnit bliver brudt nedefra igen. Aktien var på fuld drøn opad, men faldt voldsomt tilbage efter sidste uges nedtur. Den er stadig i en opadgående trend, men sat på kandidatbænken for at se, om den holder støtteniveuaet på 220.

Reboundmulighed i Valmet

Valmet tester igen modstandsniveauet 24 for 3. gang indenfor 14 måneder. I første omgang er det ikke lykkedes Valmet-aktien at bryde igennem 24, men der er stadig hastighed i Momentum på ugebasis.

RSI har dog vist lidt svaghed og er faldet tilbage til niveauet 75. De glidende gennemsnit etablerede ved månedsskiftet maj/juni et ”Golden Cross”.

Valmet (uge). Kilde: Vikingen Vis mere

På dagsniveauet har tilbagefaldet fået signalmodellen til at gå i salg og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 22,7 som en støttelinie.

Den faldende tendens i aktiekursen betyder, at der er etableret et ”gap” i niveauet 23,84-24,24. Kan Valmet holde sig ind i den stigende trendkanal, ser aktien interessant ud.

Derfor er den taget med på kandidatbænken. Hvis den bryder op over kurs 25 virker den rigtig interessant.

Lars Persson ejer ikke aktier i de pågældende selskaber. Lars Persson har arbejdet med teknisk analyse siden 1997, og har siden 2013 været en fast del af Millionærklubben, som du bl.a. finder her.

Læs også: Teknisk Set: Dansk aktie i interessant udvikling

Læs også: Teknisk Set: 'Det er en aktie, du skal holde særligt øje med'