Henter kommentarer

Teknisk Set: DSV-aktien i interessant udvikling

Her går teknisk analytiker Lars Persson tættere på tre aktier inden for transport og logistik-området
Her går teknisk analytiker Lars Persson tættere på tre aktier inden for transport og logistik-området Foto: LAURENT GILLIERON
Vis mere

 

Transportsektoren har holdt skruen i vandet trods coronakrisen, omend fragtmængderne har været noget mindre. Bl.a. sektorer som bil- og flyindustrien har været helt eller delvist lukket ned frem til nu.

Den aktuelle krise har om noget demonstreret sårbarheden i forsyningskæderne i vores samfund, hvor en stor del af vores produktion ikke foregår lokalt.  Skal vi undgå, at vores samfund mangler vigtige fornødenheder i en krisesituation en anden gang, bliver vi derfor nødt til enten at rykke produktionen tættere på os selv eller have større lagre.

Aktier inden for transport og logistik kan med andre ord nyde godt af en øget efterspørgsel.

Interessant udvikling

Den danske transportgigant DSV Panalpina holder fast i den stigende tendens. I midten af marts ramte aktiekursen 435,70 efter toppen i februar, hvor kursen var i 802,60. I slutningen af marts etablerede Bollingerkanalen købssignal på dagsniveauet, og de glidende gennemsnit 8 og 24 dage etablerede et 'Golden Cross'. På ugebasis har den positive tendens trukket op i MACD, Momentum og RSI. RSI har ramt 70, hvilket viser, at der er en vis styrke i aktien.

De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra af den stigende tendens i aktiekursen og holder tendensen, bliver det lange glidende gennemsnit på 24 uger brudt af det korte glidende gennemsnit på 8 uger.

DSV (uge), Bollinger. Kilde: Vikingen Vis mere

Bollingerkanalen er gået i køb i første uge af maj efter 9 uger i salg. Nærmeste modstandsniveau er ved 825 og herefter i niveauet 860-865. Den ser ud til at vende tilbage med fornyet kraft.

Overreaktion i DFDS?

DFDS-aktien testede i 2017 og 2018 niveauet 420, men havde ikke Momentum til at bryde igennem. Den manglende afklaring i forhold til Brexit har skabt usikkerhed i selskabet, og samtidig har man købt et stort tyrkisk rederi samtidig med, at den tyrkiske lire faldt voldsomt.

I marts ramt DFDS niveauet 129,40, men siden er aktien handlet op i niveauet 180 – 190. På dagsniveauet har Bollingerkanalen svært ved at etablere et købssignal. De glidende gennemsnit etablerede et 'Golden Cross' i midten af april.

På ugebasis blev der i sidste uge etableret et købssignal i Bollingerkanalen efter 17 uger i salg. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt af den stigende tendens i aktien, mens det lange glidende gennemsnit er i niveauet 230 som en modstandslinie. Den stigende tendens har trukket op i både Momentum og RSI på ugebasis. RSI har ramt 45 og dermed er aktien fortsat en svag styrke.

DFDS (uge). Kilde: Vikingen Vis mere

Nærmest støtteniveau er ved 160 og herefter i niveauet 130 mens nærmest modstandsniveau er ved 210 og herefter i niveauet 230. Aktiet er mere et satmen ud fra kurven ser det ud til, at man har indregnet for meget negativit.

Lagerlokaler på agendaen

Der er flere interessante børsnoterede svenske virksomheder, der har lagerlokaler på deres agenda.

Èn af dem er Sagax, som frem til slutningen af februar var i en stigende tendens, hvor aktien ramte kurs 170. I marts blev aktien handlet i 85, og i dag er kursen så i 115. Aktier er for den defensive type, der gerne vil have noget stabilitet til porteføljen.

Aktien har netop etableret købssignal på ugebasis i Bollingerkanalen, og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 130 som en modstandslinie.

Den svagt stigende tendens i aktiekursen kan aflæses i Momentum på ugebasis, som stiger meget svagt. RSI er kravlet op over 50 på ugebasis.

Sagax (uge), Bollinger. Kilde: Vikingen Vis mere

Nærmeste modstandsniveau er ved 150 og herefter i niveauet 160, mens der er støtte i niveauet 100 og herefter i niveauet 90. Den er stadig nede med 14 pct., men aktien er lige gået i 'køb' i forhold til modellerne.

Lars Persson ejer ikke aktier i de analyserede selskaber. Lars Persson har arbejdet med teknisk analyse siden 1997, og har siden 2013 været en fast del af Millionærklubben, som du bl.a. finder her.

 

Læs også: 3 attraktive robot-aktier: 'Det er bedre at plukke de bedste her'

Læs også: Investeringsstrateg: Disse aktier er særligt interessante

Læs også: Teknisk Set: 'Det er en aktie, du skal holde særligt øje med'

Læs også: André Thormann: Valueinvestering er en historisk mulighed