Henter kommentarer

Teknisk Set: 'Det er en aktie, du skal holde særligt øje med'

Her ses Equinors Johan Sverdrup-boreplatform
Her ses Equinors Johan Sverdrup-boreplatform Foto: Ints Kalnins
Vis mere

 

I den forgangne uge kunne trafikradioen igen rapportere om kødannelser de sædvanlige steder på indfaldsvejene til København, og når flere og flere samfund gradvist åbner mere og mere op i de kommende dage, uger og måneder, betyder det øget trafik til lands, til vands og i luften.

Det er godt nyt for olieindustrien, der døjer med lave oliepriser som følge af Covid19-krisens faldende efterspørgsel og de verserende spændinger mellem de store olieproducerende lande, der har stået på siden marts i år.

I denne uges Teknisk Set tager jeg derfor et blik på tre nordiske spillere i olieindustrien: Equinor, TGS-Nopec og Maersk Drilling.

Styrken er på vej ind i aktien

Equinor, tidligere Statoil, er en af Nordens største olieproducenter, som i et forsøg på at opnå en mere grøn profil har investeret mere i vindmølle–og solcelleparker i de sidste par år.

Equinor-aktien toppede tilbage i september-oktober i 2018 i niveauet 220, og i marts ramt aktien niveauet 100 mod fredagens lukkekurs på 139,20. Aktien har etableret en stigende tendens, som den holder fast i trods uroen på oliemarkedet.

Den positive tendens i aktiekursen trækker op i RSI, MACD og Momentum. RSI har ramt 50, hvilket viser, at styrken er på vej inde i aktien. Momentum er ligeledes i en stigende tendens. Det korte glidende gennemsnit på 8 uger (grøn linie) er blevet brudt af kursudviklingen (den blå linie), mens det lange glidende gennemsnit på 24 uger (rød linie) ligger i niveauet 150. Holder den positive tendens, kan der blive etablerede et 'Golden Cross' i løbet af et par uger. Bollingerkanalen på ugebasis har været i køb i 3 uger.

Equinor (uge). Kilde: Vikingen Vis mere

Nærmeste støtteniveau er ved 125 og herefter i niveauet 100 mens nærmest modstandsniveau er ved 150 og herefter i niveauet 170.

Konkonsionen er, at selskabet tjener masser af penge på olien, som er her noget tid endnu, mens man i selskabet er i gang med en grøn transformation. Det er svært at kunne se, at aktien kan tabe, fordi selskabet allerede nu gør klar til næste bølge - den grønne energi.

Faldende efterspørgsel rammer bredt

TGS-Nopec laver geofysiske undersøgelser til olie -og gasindustrien, der er en branche, som er meget hårdt ramt af den faldende olieefterspørgsel.

TGS-Nopec etablerede tilbage i 2018 en dobbelt top i niveauet 350, men i marts i år ramte aktien 100. I dag handles aktien i niveauet 139. Trods den stigende tendens de sidste par uger er der ikke etableret købssignal i hverken Bollingerkanalen eller i de glidende gennemsnit på ugebasis.

På dagsniveauet er der også igen etableret et salgssignal efter halvanden måned, hvor aktien har været i køb.
Trods faldet i aktien de sidste par dage er der fortsat en stigende tendens i Momentum på ugeniveauet, mens det omvendt er faldende på månedsbasis.

TGS-Nopec (uge). Kilde: Vikingen Vis mere

Nærmeste støtteniveau er ved 100, og nærmeste modstandsniveau er ved 210. Der er et gap i grafen i niveauet 150 – 186,4.

Det er en branche, som har brug for en kæmpe konsolidering, og det afspejles også i kursen, hvor der i øjeblikket ikke er meget potentiale at hente.

Langt mellem de positive signaler

Maersk Drilling, Drilling Company of 1972, blev introduceret på det danske marked i begyndelsen af april 2019 som et spin-off af A. P. Møller-Mærsk. Aktien lagde ud i niveauet 550, men har siden været i en faldende tendens. I marts i år ramte aktien bunden i niveauet 112, og fredag lukkede den i kurs 142. Den svagt stigende tendens betyder, at signalet i Bollingerkanalen har vekslet mellem køb og salg siden slutningen af marts, og i øjeblikket er det i salg.

Drilling Company of 1972 (uge). Kilde: Vikingen Vis mere

På ugebasis er der ligeledes salg i Bollingerkanalen, og de glidende gennemsnit indikerer heller ikke noget positivt. Der er en svag positiv udvikling i Momentum, men RSI er under 30, hvilket indikerer, at aktien stadig er uinteressant. Nærmeste støtteniveau er ved 120, mens nærmeste modstandsniveau er ved 160 og herefter i niveauet 170.

Der kan være et kortsigtet potentiale, men situationen ude i verden betyder, at det er en aktie, du skal holde særligt øje med.

Lars Persson ejer ikke aktier i de analyserede selskaber. Lars Persson har arbejdet med teknisk analyse siden 1997, og har siden 2013 været en fast del af Millionærklubben, som du bl.a. finder her.

 

Læs også: Kendt investor har fjernet to danske darlings fra porteføljen

Læs også: Oliepriser fortsætter op - WTI stiger over 10 pct.

Læs også: Ole Hansen: Råvarer er på vej mod comeback

Læs også: Aktien er steget 62 pct i år: 'Det gør jeg, hvis den falder'

Læs også: 3 fejl nybegyndere typisk begår