Henter kommentarer

Teknisk Set med Lars Persson: Flere købssignaler på radaren


Dette er en kommentar. Euroinvestor har tilknyttet flere personer, der kommenterer de finansielle markeder. Kommentaren udtrykker alene skribentens holdning.

I denne uge kommer de nye købssignaler fra en række sektorer: fødevare-, medicinal-, vedvarende energi samt finans. Det viser, at det ikke kun er en enkelt sektor men mere enkelte selskaber, investorerne nu går efter. Vil man have en fornemmelse af udviklingen i inflationen, skal man holde øje med råvaremarkedet. Den seneste tid har der været fald i føde- og metalpriserne, og nu mangler vi bare energi, og så går det den rigtige vej.

Tomra: En halvering af kursen og hvad nu?
Tomra toppede i 2022 i niveauet 322,2 og lukkede fredag i 194,46. I juni testede aktien niveauet 155, 06. Den positive tendens på dagsniveauet betyder, at de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage etablerede et Golden Cross i dag mandag.

Det korte glidende gennemsnit bryder op igennem det lange glidende gennemsnit nedefra. Bollingerkanalen har etableret et købssignal for 5 dage siden. Den positive tendens man har set de seneste dage er blevet understøttet af en stigende omsætning i aktien.

På ugebasis har Bollingerkanalen etableret et købssignal i denne uge og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 200 som en modstandslinie. Der er divergens mellem modellerne MACD, Momentum og RSI på ugebasis.

Momentum er faldende. Den seneste bund ligger lavere end den foregående i modellen, mens RSI er stigende og har ramt niveauet 42. MACD er stigende men er under 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 215 og herefter i niveauet 260, mens der er støtte i niveauet 155 og herefter i niveauet 140. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Læs også: Banker tager nyt gebyr

Bakkafrost: I en sidelæns formation
Aktiekursen i Bakkafrost har nu bevæget sig vandret i niveauet 570-640 siden midten af marts. Det er nu 4. gang, at modstandsniveauet skal testes. Der er etableret et købssignal på dagsniveauet for 3 dage siden og de glidende gennemsnit har netop etableret et Golden Cross for 3 dage siden.

På ugebasis er der etableret et nyt købssignal i Bollingerkanalen, det er det tredje gang siden
februar. De glidende gennemsnit ligger side om side og giver ikke noget klart signal.

Momentum bevæger sig ligeledes vandret og den samme tendens ser man i RSI, som ligger i
niveauet 42. MACD bevæger sig ligeledes vandret i niveauet omkring 0.

Nærmeste modstandsniveau er ved 650 og herefter er der modstand i niveauet 760-780, mens der er støtte i niveauet 580 og herefter i niveauet 540. Aktien er med på kandidatbænken.

Læs også: 'Vindretningen er vendt': Dette tal varsler nye tider for boligmarkedet

Ørsted: Kommer der et udbrud?
Ørsted toppede i 2021 i niveauet 1400,50 og lukkede fredag i 795,4. Tilbage i februar blev niveauet 629, 60 testet og de seneste bunde har været i niveauet 680 i både maj og juni, mens toppene fra marts er faldende fra 900 til 800.

På dagsniveauet er der etableret købssignal i Bollingerkanalen for 5 dage siden, mens de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage vil etablere et ”Golden Cross” i næste uge. Der er divergens mellem Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på 8 og 24 uger.

Bollingerkanalen er gået i køb, efter kursen er sluttet over den øvre kanallinie i kursniveauet 780. Det lange glidende gennemsnit ligger over det korte glidende gennemsnit på ugebasis, hvilket er et salgssignal. De tre modeller MACD, Momentum og RSI har alle etableret en bundformation og stiger.

RSI har ramt 48,5 på ugebasis, mens MACD er under 0. Momentum er stigende, men er ikke brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra. Nærmeste modstandsniveau er ved 880 og herefter i niveauet 1000-1050, mens der er støtte i niveauet 675 og herefter i niveauet 625. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Læs også: Strateg tror på vending i markedet

Lars ejer aktier ikke i de analyserede selskaber. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.