Henter kommentarer

Strateg tror på vending i markedet


Kursfaldene har i 2022 været så kraftige, at de kan have banet vejen for et aktiecomeback.

Det vurderer Etoros globale markedsstrateg, Ben Laidler, ifølge Børsen.

»Hvis det kun handlede om værdisætning, ville jeg være meget mere overbevist om, at det her var bunden,« siger Ben Laidler, ifølge Børsen.

Læs også: Han forudså finanskrisen – nu ser han et andet skifte

I den forgangne uge beskrev Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, at kursfaldene har været særdeles kraftige.

»Aktiekursfaldene i 1. halvår 2022 blander sig med de værste i historien. Vi fastholder det røde afkastbarometer på de globale aktier, og investorerne skal forberede sig på, at de overordnede negative kursbevægelser kan fortsætte,« lød det fra Jacob Pedersen.

Nedturen på aktiemarkedet ses klart og tydeligt i verdens vigtigste aktieindeks, det amerikanske S&P 500-indeks, der har haft det dårligste første halvår siden 1970.

Han advarede i den forbindelse om, at investorer skal forvente flere nedjusteringer end normalt, når den kommende regnskabssæson går i gang. Han er med andre ord ikke nær så optimistisk som Ben Laidler.

»Det er tvivlsomt, om aktieinvestorerne er forberedt på, hvis højtprofilerede selskaber indenfor forbrugerelektronik slutter sig til nedjusteringskoret. Prisfastsættelsen er mere spiselig end længe – og lige omkring det historiske niveau. Det er dog langt fra sikkert, at investorerne vil betale dopingopskruet pris for aktierne i et miljø uden lavrente- og likviditetslykkepiller,« skrev Jacob Pedersen.

Læs også: 'Vindretningen er vendt': Dette tal varsler nye tider for boligmarkedet

Læs også: El Salvador køber flere bitcoins og taber stort