Henter kommentarer

Teknisk Set med Lars Persson: Har sommerroen fanget markedet?


 

S&P 500 er igen gået i køb i denne uge efter en enkelt uge i salg.

Nasdaq er brudt igennem modstandsniveauet 14.000 og fredag lukkede markedet i 14365. Der er fortsat en positiv tendens i RSI, mens Momentum er svagt stigende.

Euronext holder fast i den stigende tendens, men er ikke lukket over sidste uges top. Der er divergens mellem RSI og Momentum på ugebasis, idet RSI er faldet tilbage til 72, mens Momentum bevæger sig vandret.

Gjensidige med nye signaler

Flere forsikringsselskaber er gået i køb i denne uge, blandt andet norske Gjensidige. På dagsniveauet er der ”gap” i niveauet 201,4-207,4, som ligeledes var et topniveau i marts og siden har aktien været i en faldende tendens. Aktiekursen ser ud til at have fundet støtte i niveauet 183- 184 og siden har aktien taget en rebound og lukkede fredag i niveauet 194. Stigningen på dagsniveauet betyder, at der er etableret et ”Golden Cross” på dagsniveauet.

På ugebasis er det korte glidende gennemsnit på 8 uger brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit på 24 uger ligger i niveauet 195 som en modstandslinie. På ugebasis er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen efter 10 uger i salg.

Den positive tendens trækker op i RSI og Momentum på ugebasis. RSI har ramt 45 på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 210 og det er tredje gang, at det skal testes siden februar 2020.

Bryder kursen igennem modstandsniveauet, er næste modstand ved 250 og herefter i niveauet 275, mens der er støtte i niveauet 183-185 og herefter i niveauet 170. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Kesko - kan tendensen holde?

Den finske aktie Kesko er ikke en man hører om hver dag, men aktien har år til dato givet et afkast på 47 pct. og aktien ligger i en stigende tendens.

På dagsniveauet er der købssignal i de fleste modeller, og det har der været siden midten af maj, hvor aktiekursen er kommet ud af en vandret formation, som har stået på fra midten af marts og frem til midten af maj.

På ugebasis har der været i køb siden midten af marts i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i midten af marts.

Den stigende tendens i aktiekursen har trukket RSI op over 90. Momentum toppede i begyndelsen af juni og er i en svagt faldende tendens.

Nærmeste modstandsniveau er ved 35 og herefter i niveauet 37, men der er støtte i niveauet 30 og herefter i niveauet 28. Spørgsmålet er om trenden kan fortsætte?

Vitrolife - er det brikken til fremtiden?

Vitrolife-aktien er ligeledes i en stigende tendens, men på dagsniveauet har aktien etableret et salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra og holder den faldende tendens, bliver der etableret et ”Death Cross”. Der er flere åbne ”Gaps” under den nuværende graf.

På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i begyndelsen af februar og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 290 som en støttelinie.

Der er en faldende tendens i både Momentum og RSI på ugebasis. RSI er gået fra 92 til 87.

Nærmeste modstandsniveau er ved 395 og herefter i niveauet 425, mens der er støtte i niveauet 300 og herefter i niveauet 280. Man kan bruge tilbagefaldet til at samle op i en interessant aktien med et interessant emne.

Lars Persson ejer ikke aktier i de analyserede selskaber. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Lad os bare være ærlige - penge gør os lykkelige

Læs også: Siden Anden Verdenskrig har A.P. Møller døjet med én ting - nu spekulerer topanalytikere i stor ændring